Bloggen
Reactie 1

Wat een jaar!

Het is weer de tijd van het jaar om eens terug te kijken naar alle mooie en bijzondere momenten. Tussen 15 december en 15 januari hou ik een kleine blogpauze, dus dit jaar is dit alweer het laatste artikel! Wist je dat dit blog afgelopen week voor de 25,000ste maal werd bekeken? En ondertussen is dat alweer 25,633! Bij de 50,000 geef ik iets moois weg!

25000

Maar er is nog veel meer leuks om eens op terug te kijken. Begin dit jaar besloot ik tot een make-over, met nieuwe kleuren (oranje en bruin), een nieuwe banner, achtergrond en lay-out. Op de achtergrond gaat er een hoop werk zitten in een blog als dit, maar gelukkig vind ik het erg leuk om met alle knopjes en kleurtjes te spelen. ;) In april gaf WordPress de gratis cursus Traffic and Branding en dat was best wel een mijlpaal dit jaar. Met een hoop tips en kleine stapjes kon ik deze website verbeteren en het ook makkelijker maken voor mensen om me te vinden. Bovendien leerde ik er een hoop leuke bloggers kennen. Het was het moment dat ik me besefte dat ik niet alleen graag blog, maar dat ik het ook leuk vind om hier serieus mee aan de slag te gaan. Dat ik het heel erg fijn vind wanneer mensen meelezen en daar ook moeite in wil steken. Voorheen vond ik dat wat lastig om te erkennen, want het voelde alsof ik mezelf daarmee op de borst klopte. Maar ik ben gewoon erg trots op dit blog en mijn sieraden en ik heb besloten dat dat prima is!

Het interviewen van Nederlandse wire wrappers beviel erg goed, het was wel even spannend om mensen aan te schrijven maar het was ook super om vragen te kunnen stellen en de serie artikelen is prachtig geworden. In 2015 kom je zeker nog meer interviews tegen, de eerste aanvragen zijn al gemaild! Ook kon ik wat mooie verhalen bij de sieraden laten lezen, zoals het verhaal van de Rode Komeet, het verhaal van de Runedwerg. Het is heerlijk om meer te gaan samenwerken met anderen. Het opzetten van een facebook pagina heeft hier ook aan bijgedragen, ik kom een aantal van jullie daar op leuke manieren tegen. Bovendien kan ik daar de kleine updates, nieuwtjes en grappige dingen snel delen. Ben je er nog niet geweest? Kom dan eens langs, het is erg gezellig op facebook!

fbwinterd

Ook hebben jullie me geholpen om meer informatie te vinden over het wrappen met aluminium. Het was fijn om jullie antwoorden te kunnen vergelijken, uiteraard heb ik ze verwerkt in een artikel waardoor iedereen hier mee verder kan. Ik krijg ondertussen regelmatig mailtjes van mensen die dit blog lezen, die zijn ook van harte welkom!

En eind deze zomer gebeurde er ineens veel tegelijk. Ik besloot te gaan verkopen via Yealie en later ook Etsy, en op facebook kwam ik de Magic Business Challenge tegen die me veel leerde over de balans tussen ondernemen en leven. Opdrachten bleven binnen druppelen, ik richtte met wat vrienden en bekenden een ondernemersgroep op, het blog werd ineens meer dan twee keer zo vaak bezocht, een winkel in Amsterdam wilde mijn sieraden wel verkopen…. Ik maakte de eerste kleine collectie, won de Quickscan van Studio Schrijf en ik besefte me dat deze website opnieuw aanpassingen nodig had. Maar dit keer op inhoud. Ik schreef een superpersoonlijke Over Mij pagina, want het was me ineens een stuk duidelijker dat ik sieraden wil maken met een persoonlijke betekenis. De Galerij kreeg een flinke update, nu leidt elke foto tot een apart artikel met meer foto’s, informatie en links. Het is nog wel wat werk en dat zal volgend jaar wel doorgaan.

blogging2

Dit jaar werden de artikelen over het dragen en verzorgen van koperen sieraden opnieuw het meeste gelezen, dus volgend jaar ga ik hier nog wat meer over schrijven. Behalve koper zal ik ook over messing en sterling zilver informatie delen, want het is fijn om sieraden mooi te kunnen houden. Daarnaast ga ik meer tips geven over het dragen van sieraden, hoe ze mooi combineren, trucjes om ze te bewaren, handig aan en uit te doen. Al die kleine dingen die ik zelf moest uitzoeken komen hier terecht ;)

De basispagina’s over wrappen zijn ook populair, en hoewel ik me wat meer ga focussen op het dragen van sieraden en mijn eigen designs, komen ook hier nog extra artikelen bij. Bijvoorbeeld over oxidatie en polijsten, tips rond het afwerken en andere basistechnieken. En nu de verhalen en betekenis van sieraden zo’n belangrijke rol is gaan spelen zal ik hier zeker ook meer over gaan schrijven. Over welke onderwerpen zou jij graag meer lezen?

Ik kijk tevreden en gelukkig terug op afgelopen jaar en heb alvast heel veel zin in 2015! Ik ben erg benieuwd wat ik allemaal ga maken, leren en wie ik daarbij mag ontmoeten. Hier zie je een klein overzicht van de sieraden die ik dit jaar maakte.

Wie ik op facebook niet meer spreek wens ik alvast hele fijne feestdagen en een spetterend begin van 2015! Heel veel liefs en tot januari!

1 reactie

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s