Over mij

Moed, kracht en passie

Soms is het moeilijk om iets te zien wanneer je er te dicht bovenop zit. Zo heb ik heel lang niet kunnen zien hoe moedig ik ben. Hoe de keuzes die ik maak, hoe de manier waarop ik omga met mijn leven mét chronische ziekte, niet ingegeven worden door zwakte, maar juist door kracht. Het voelt nog steeds een beetje gek om zoiets over mezelf te zeggen. Een tijd lang legde ik overal in huis plaatjes van tijgers neer, daarmee probeerde ik mezelf te herinneren aan moed, kracht en passie.Tot ik op een ochtend me ineens besefte: dat ben ik. Ik ben die tijger, ik leef alle kwaliteiten die ik buiten me zoek. Ik heb ze alleen nog niet eerder herkend.

Het herkennen van de moed in mijzelf hielp me om besluiten te maken, of vooral om te erkennen en accepteren wat al heel lang zo was. Mijn grote passie, de muziek, moest ik loslaten. Ik kon de energie niet meer opbrengen om regelmatig te oefenen en op het moment dat je stopt met oefenen, stopt de muziek. Met een opleiding tot muziektherapeute als achtergrond kan je je misschien voorstellen dat dat een heel groot en moeilijk besluit was.

Een nieuw begin

Maar het is waar: waar een deur sluit open een venster. Ik vond informatie over het maken van sieraden met wire wrapping, en hoewel ik het toen nog niet wist had ik mijn nieuwe passie gevonden. Het begon om iets om handen te hebben en misschien eens iets leuks te kunnen maken voor vrienden.  Metaaldraad te buigen, wikkelen, hameren en versieren bleek onverwachts ontzettend leuk! Ik werd al snel gefascineerd filmpjes over hamers, diverse technieken en tutorials. Als ik iets doe, doe ik het graag goed.

Laurien van Laurelinde Sieraden

Dat ik met mijn sieraden iets bij kon dragen voor mensen, zoals eerder met muziek, had ik nooit gedacht. Maar een hanger die ik spontaan maakte voor een kennis bleek een heel eigen betekenis te krijgen. Toen ik de vrouw een tijd later zag vertelde zij haar verhaal.

Sieraden met een betekenis

Ze moest in de tijd dat ze de hanger ontving naar het ziekenhuis voor een reeks onderzoeken. Geen fijne tijd, en ze voelde zich er erg ongemakkelijk bij dat ze die dagen in pyjama rondliep tussen de artsen. Ik kon me dat wel voorstellen, in pyjama voelt op de een of andere manier veel kwetsbaarder. Hoewel ze aan de tests en haar gezondheid niet veel kon doen, voelde ze zich er beter bij wanneer ze -bij haar pyjama- de hanger droeg. Toch iets eigens, in zo’n moeilijke situatie.

Toen ze me dit vertelde besefte ik me: dit is wat ik nu wil doen. Sieraden maken met een betekenis voor de drager. Sieraden met een verhaal, want het is soms moeilijk om je eigen kwaliteiten te zien en te voelen. Want het is fijn om je passie, je droom, of een bijzonder moment met je mee te kunnen dragen. Om herinnerd te worden aan dat wat voor jou van waarde is. Om te genieten van de mooie dingen en plezier te beleven aan het dragen van iets moois, speciaal gemaakt voor jou.

Ben je benieuwd naar de sieraden? Neem eens een kijkje in de galerij. Of kijk eens bij de sieraden die ik ontwierp in opdracht. Een reactie op dit bericht of op de sieraden is ook altijd van harte welkom!

Laurien

 

 

8 reacties

  1. Anoniem zegt

    Hallo Lourien, heel indrukwekkend hoe jij je leven weer invult. Mooie sieraden en ideeën voor een ander. Bedankt en succes verder
    groeten Joke

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s