Armband, Hanger, Laurelinde designs, Oorbel, Ring, Sieraad
Een reactie plaatsen

Collectie: spiralen

 

Mysterieus, mooi, met verschillende lagen van betekenis: spiralen worden al eeuwen gebruikt voor het decoratie. Een sierlijke beweging naar binnen en naar buiten, rond maar net niet helemaal. De spiraal kan staan voor onze levensreis of leerproces waarbij we steeds nieuwe ervaringen opdoen en toch ook dezelfde thema’s tegenkomen, alsof we in cirkels reizen waarbij elke cirkel net een beetje anders is dan die ervoor. Want hoe vaak je ook tegen hetzelfde struikelblok aanloopt: elke keer heb je meer ervaring en kan je die ervaring gebruiken om een stukje meer te leren. Zo reizen we naar buiten, waar we vriendschappen opbouwen, een carriere maken, een gezin stichten (of toch nog even niet) en op geleerde lessen voort bouwen. Tegelijk reizen we naar binnen, leren we onszelf steeds beter kennen, blijkt er onder elk laagje dat we afleggen nog een laagje te bestaan.

Maar ook los van alle betekenissen hebben spiralen een soort balans in zichzelf die ze prettig maakt om naar te kijken. Met wire zijn spiralen een prettige en bijna natuurlijke figuur om sieraden mee af te werken. Omdat ik de ringen met spiralen graag vaak draag besloot ik om deze te nemen als startpunt voor mijn eerste collectie.

De collectie is op dit moment te koop via Kunst in Perspectief aan de Overtoom 406 te Amsterdam, en deels via de webwinkel.

Alle delen zijn op diverse manieren te combineren, sommige hangers en oorbellen vormen duidelijk een setje, andere matchen wel maar niet overduidelijk. Zodat er bij verschillende outfits en gelegenheden mooie opties zijn. En omdat het juist leuk kan zijn om je eigen combinaties met deze sieraden te vormen. Of ze los te dragen.

Welke combinatie zou jij maken?

 

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s