Fantasy, Hanger, Sieraad, Sieraden en verhalen
Een reactie plaatsen

Het verhaal van de Rode Komeet

De Rode Komeet hanger hebben jullie al een paar keer gezien. Ik maakte deze voor de rol van Wilhelm, die door Marijn wordt gespeeld op het grote internationale LARP evenement Drachenfest. Het is me een eer om jullie vandaag aan dit personage voor te stellen, een stukje van zijn interessante achtergrond en wereld met jullie te delen (ik ben alvast erg nieuwsgierig hoe het verhaal verder gaat!) met wat mooie foto’s erbij!

Wilhelm Kropp, larping character for Drachenfest

Wilhelm Krupp

Wilhem werd geboren op marktag nachhexen 2490. Geboren als het vierde en laatste kind van Bechtold en Ingrid Krupp, in hun gezinswoning van het dorp Grunwald dat in het noordelijke deel van Talabecland lag, was het als jongste altijd een strijd om de aandacht. De oudste zuster heette Adelind en was tien jaren voor hem geboren, gevolgd twee jaar later door broer Heinrich, Friedrich was als derde vijf jaren later geboren.

Op jonge leeftijd werden beide ouders vermoord door een tocht plunderende rovers terwijl de kinderen hun zomer doorbrachten in het huis van hun grootouders in Nuln, voor de viering van de kroning van keizer Karl Franz in 2502.
De grootouders namen de kinderen op en zorgden voor hen alsof het hun eigen kinderen waren. Wilhelm had een goede Band met zijn grootvader, die werkte als vertaler voor de koninklijke ingenieursschool in Nuln, waar hij oude dwergenontwerpen vertaalde. Het was zijn grootvader die de deuren opende naar de opleiding voor jonge Wilhem, als ook naar zijn passie voor engineering.

In 2506 raakte Wilhelm bevriend met een jonge goud magiër, genaamd Ludevicus Nagenhoffer, met wie hij vele uren discussiërend of in theologisch debat doorbracht. Zijn vriend bracht hem veel bij over de kunst van alchemie, waardoor zijn competentie in deze vaardigheid enorm steeg. Op een nacht tijdens een van hun escapades in de herbergen van de oude stad gaf Ludevicus een ketting aan Wilhelm. Een koperen embleem van de komeet met twee staarten, met in het midden een grote rode steen. Hij vertelde Wilhelm dat dit hem zou beschermen en geluk zou brengen, en dankbaar voor het geschenk droeg Wilhem de ketting sindsdien elke dag.

 Een jaar later, in 2508 werd magister Nagenhoffer bruut vermoord. Waarom iemand zijn vriend dood wilde zien weet Wilhelm nog steeds niet.

sigmarwilhelm2

Marijn, bedankt voor je verhaal, het is echt super om de context te lezen bij iets wat ik heb gemaakt. Ik wens je heel veel plezier met dit karakter en hoop dat je de mysteries die hij met zich mee draagt mag oplossen!

Zie ook:
Tadaa!

wire wrapped red comet pendant and leather necklace

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s