Bloggen, Community
Reactie 1

Wire wrapping in Nederland

Ruim twee jaar terug leek het zoeken naar een speld in een hooiberg: Nederlandse websites over wire wrapping vinden, of Nederlandse artiesten die met deze veelzijdige methode sieraden maken. Dat was een van de redenen om deze website te beginnen: om anderen deze zoektocht te besparen, en deze prachtige technieken meer te promoten.

sierlijke rozen oorbellen

 

Ondertussen kom ik steeds meer Nederlandse wire workers tegen in facebook groepen, op websites en ook via Pinterest. Er worden echt ontzettend mooie dingen gemaakt door mensen hier. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben de vrouwen achter deze bijzondere sieraden gaan interviewen. Tot nu toe zei iedereen (!) ja en mijn lijstje groeit alleen maar ;)

Zo vertelde Diny van Natural Jewels:

“Draad blijft me boeien omdat het wel iets weg heeft van tekenen. Zo goed als iedere vorm die je kunt tekenen, kun je ook in het zilverdraad buigen. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Een opmerking die me erg is bijgebleven, en bij elke nieuwe opdracht weer door mijn hoofd gaat. Als ik zo naar wire kijk, dan kan alles, zo lang ik maar genoeg bevestigingspunten heb.

 

'Electrical' handmade jewelry by Natural Jewels

Marlies van Atelier Blaauw motiveerde me enorm toen ze me dit vertelde:

“Ik heb mij dit zelf allemaal aangeleerd, in Nederland zijn hier geen cursussen voor en boekjes stelden niet veel voor, ik heb er uren, dagen en maanden tijd in zitten om uit te zoeken hoe wire wrapping in zijn werking gaat en krijg nu regelmatig de vraag van onder andere goudsmeders of ik een keer een cursus kan geven.”

prachtige handgemaakte sieraden van Atelier Blaauw

 

Jeske van Yeske Crafts inspireerde me met de prachtige namen voor haar sieraden, Irene van Lightbeadsart weer met de eenvoud van haar ontwerpen en de handgemaakte glaskralen die ze erin verwerkt. Ook Geeske van Aardekracht en Charlotte gaven me een inspirerend kijkje in hun keuken en binnenkort komen er nog wat leuke interviews bij! Ben je op zoek naar wat inspiratie, ben je nieuwsgierig naar de vrouwen achter deze sieraden? Lees dan eens de interviews!

 

lighbeadsbluewml

Op facebook en Pinterest zul je af en toe deze interviews en mijn andere inspiratiebronnen tegenkomen. Op pinterest maakte ik een apart pinboard waar ik alle Nederlandse wire wrappers voor uitnodig! Zo kunnen we elkaars werk bekijken en het delen met een groter publiek. Plus dat iedereen direct kan zien wat hier voor mooie sieraden gemaakt worden. Zo wordt het ook makkelijker om wat meer lokaal designers te leren kennen. We hebben al een mooie groep daar, maar uiteraard is er nog ruimte voor meer mensen! Dus maak jij wire sieraden en heb je een site of winkel waarvanaf je kan pinnen? Stuur me een berichtje via Pinterest, onder dit blog of mail dan voeg ik je toe!

Dan kunnen we allemaal nog meer gaan genieten van al het moois dat hier in Nederland met wire gemaakt wordt!

 

1 reactie

  1. Rik van der Lande zegt

    Hai, Laurelinde. :) mijn naam is Rik van der Lande, en ik maak ook sieraden en objecten op deze manier. Heb al redelijk wat verkocht ook, en geef gratis les. Ben het tegelijkertijd ook aan ’t leren, zelf, naast m’n studie pedagogisch medewerker haha… Ik leer het ook aan kinderen soms. Wil je wat van m’n werk zien? Stuur me ’n mail zo je wilt! Vriendelijke groet, Rik.

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s