Community, Nederlandse wire workers
Reacties 2

Nederlandse wire wrapper: Natural Jewels

Al sinds ik ben begonnen met wire wrapping kom ik ze tegen: sieraden van Natural Jewels. In een hele aardse, sierlijke stijl die herkenbaar is maar zich tegelijk niet laat vastleggen. En elke keer denk ik: wat mooi. Nu ik wat langer met wire wrapping bezig ben ga ik het vakmanschap van Diny, de vrouw achter deze prachtige sieraden, ook steeds meer waarderen. Alle sieraden zijn met aandacht voor detail en veel liefde gemaakt. Ik wil jullie ook van harte uitnodigen om een kijkje te nemen op haar eigen site, waar nog veel meer van haar werk te bewonderen is!

'Electrical' handmade jewelry by Natural JewelsNatural Jewels
Natural Jewels
Facebook (Natural Jewels)
Facebook (Diny)

Vertel eens wat meer over jezelf.

Alweer 27 jaar getrouwd met Dick en we hebben 2 dochters die sinds kort allebei samenwonen. Ik ben altijd al bezig geweest met het maken van mooie dingen. Het is wat ik het allerliefste doe. Ik heb 15 jaar lang free lance illustratiewerk gedaan en nu alweer 7 jaar bestaat mijn werk uit het ontwerpen, maken en verkopen van handgemaakte sieraden.

Wanneer en hoe ben je begonnen met wire working?

In 2007, na een burn out, heb ik het maken van sieraden weer opgepakt. Als kind maakte ik ook al kettinkjes van kleine kraaltjes met verzilverd koperdraad. Ik heb het mezelf allemaal aangeleerd, gewoon door het veel te doen en zeker ook door het volgen van tutorials.
Ik ben ermee begonnen omdat ik toch weer iets creatiefs wilde doen tijdens het herstel van de burnout. En toen ik op internet zag wat er allemaal mogelijk is, was ik gelijk helemaal verkocht. Ik verzamelde edelstenen en ik zag dat er ook kralen van edelstenen te koop waren. De link was snel gelegd, sieraden van zilver in combinatie met edelstenen.

Draad blijft me boeien omdat het wel iets weg heeft van tekenen. Zo goed als iedere vorm die je kunt tekenen, kun je ook in het zilverdraad buigen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Van welke andere materialen en technieken maak je gebruik om sieraden te maken? Combineer je ook andere technieken met wireworking?

Edelstenen gebruik ik dus veel. En heel af en toe een stukje zilverklei, maar zeer sporadisch. Ik vind het juist een uitdaging om alles van draad te maken.

Natural Jewels jewelry booth

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

De stenen zelf zie ik soms voor me in een sieraad. En dan ga ik schetsen. Tekenen zit in mijn bloed, ik heb het 15 jaar lang dagelijks gedaan. En natuurlijk vind ik heel veel op internet wat me inspireert. Ik vind het leuk om elementen uit andere werken die ik mooi vind, te gebruiken in mijn eigen werk.

Wat is je favoriete materiaal of gereedschap?

Draad. En mijn handen.

Heb je een vaste werkplek? Hoe ziet die eruit?

Ja, ik werk in mijn kantoor, waar ik vroeger tekende. Er is eigenlijk niks veranderd, gewoon een gezellig huiselijk kantoor, een beetje woonkeuken-achtig, we zitten er dagelijks.

Waar is jouw werk te bekijken? Verkoop je jouw werk?

Op mijn website www.naturaljewels.nl is veel te zien en te kopen. Ook verkoop ik via Dawanda en ik sta op Etsy. En sinds 2013 sta ik een aantal keren per jaar op kunstmarkten. Wijk bij Duurstede, Ede, Bunnik en ik hoop dit jaar ook in Ootmarsum.

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

Ik werk in verschillende stijlen, het is maar net hoe die dag mijn pet staat. Er is een serie met hele sierlijke vloeiende lijnen van zilver, er is een aardse serie, waarbij de stenen het belangrijkste zijn, maar er is ook een organische serie, met heel fijn zilverwerk als een soort webje in basic vormen. Die laatste serie is trouwens ook bijzonder mooi in goldfill. Ik laat me niet vangen in één enkele stijl, vrijheid staat hoog in mijn vaandel. Maar waar ik in al mijn werk naar streef, is authenticiteit, eerlijkheid, puurheid, openheid.

Heb je andere creatieve hobby’s of werk?

Ik heb geschilderd, gekleid, houtsnijwerk gedaan en getekend. En ik heb ervoor gekozen om het allemaal los te laten en me te concentreren op één ding: sieraden maken. Verder doe ik dagelijks aan yoga en meditatie.

Welke tips zou je aan beginnende wire workers mee willen geven?

Tip 1: oefenen. Tip 2: oefenen en tip 3: nog meer oefenen. En dit alles met veel plezier. Als je iets maakt zonder plezier, wordt het niet mooi. Alleen de dingen die je met liefde doet, dragen iets positiefs bij aan de wereld. Dus: hou je hart open, kijk en leer.

'Inner light' handmade pendant by Natural Jewels

2 reacties

  1. Wat een prachtige sieraden! Zelf maak ik ook sieraden en ik struin dan ook graag het web af op zoek naar inspiratie. Momenteel wacht ik op mijn bestelling kralen en dan kan ik weer aan de slag. Bedankt voor de inspiratie!

  2. Hoi Malou! Ja, ik vind ze ook zo mooi! Op de site van Natural Jewels zie je er nog veel meer, ik vind het ook altijd erg fijn om te zien wat anderen maken, dat geeft mij ideeën en vooral ook heel veel zin om aan de slag te gaan. Leuk dat er een bestelling aankomt, veel plezier met je nieuwe kralen!

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s