Community, Nederlandse wire workers
Reacties 4

Nederlandse wire wrapper: Lightbeadsart

Irene van Ligten maakt vooral prachtige glaskralen, met heldere kleuren die wanneer ik haar site bekijk, van het scherm af lijken te springen. Begin dit jaar ontving ik een mailtje van haar met wat vragen over wire working. De foto die ze mee stuurde was van de hanger een stukje naar beneden, ik was meteen onder de indruk van haar werk en nieuwsgierig naar meer. Op haar eigen website vind je veel glaskralen, maar ook wire sieraden en vooral een aantal hele mooie combinaties. Met simpele technieken en designs weet Irene stijlvolle sieraden te maken, die zowel casual als chique gedragen kunnen worden.  Ze is een goed voorbeeld van hoe je ook in het begin al erg mooie dingen kan maken. Haar site is zeker een aanrader, en mijn vingers jeuken om een keertje met een mooie kralenset van Lightbeadsart aan de slag te gaan!

diverse sieraden en eigenaresse van Lighbeadsart

Lightbeadsart
Lightbeadsart
Etsy

1. Vertel eens wat meer over jezelf.            

Ik ben Irene van Ligten en als hobby brand ik glaskralen. Sinds kort heb ik wire working ontdekt, dat ik vooral gebruik als een manier om mooie sieraden van mijn glaskralen te maken.

Wanneer en hoe ben je begonnen met wire working?

Ergens in maart dit jaar ben ik begonnen met wire working. Nog maar heel kort dus. Ik heb het geleerd door tutorials op internet te bekijken. De site Jewelrylessons.com is daarvoor natuurlijk een geweldige bron. Die site heeft veel mooie en unieke designs die maar een paar dollar kosten. Nooit geweten dat er zoveel mogelijk was met wire. En niet te vergeten heb ik een paar geweldige tips van jou, Laurien, gekregen die me echt op weg hebben geholpen.

3. Van welke andere materialen en technieken maak je gebruik om sieraden te maken? Combineer je ook andere technieken met wireworking?

Zoals gezegd van glas. Prachtig materiaal is dat! Zoveel mogelijkheden, merken die hun eigen kleurenranges en eigenschappen hebben. Mijn absolute favoriet is zilverglas. Je kunt er bijvoorbeeld kralen van branden die net opalen lijken. Wel vrij prijzig, maar het is het waard.

lighbeadsbluewml

4. Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt overal vandaan. Als ik de was ophang en ik hang per ongeluk een paars shirtje naast een groen shirtje, dan denk ik al: “Hé, dat is ook een leuke combinatie. Als ik nou een basiskraal van groen maak met paarse scrolls en gouden bloemetjes …. “ Mijn wire work staat nu nog vooral ten dienste van mijn kralen.

5. Wat is je favoriete materiaal of gereedschap?

Ik begon met goedkope tangen, maar sinds ik de tangen van Wubbers heb ontdekt lijkt het wire wrappen me beter af te gaan. Erg fijn merk. Van het draad gebruik ik vooral Artistic Wire en Craft Wire.

 6. Heb je een vaste werkplek? Hoe ziet die eruit?

Ik werk voornamelijk aan de etenstafel waar we zelden aan eten, dus in principe zou ik mijn spullen kunnen laten liggen. Maar ik ruim het altijd op, want ik heb 5 poezen lopen en die vinden het reuze interessant als ik bezig ben. En alles dat op tafel blijft liggen is natuurlijk heel leuk speelgoed. Mijn glaskralen branden doe ik in mijn tuinhuisje dat we speciaal voor dat doel hebben neergezet. Daar mogen de poezen niet komen, maar ook dat is altijd opgeruimd. Ik kan niet werken met rommel om me heen.

7. Waar is jouw werk te bekijken? Verkoop je jouw werk?

Mijn werk is te bekijken op mijn eigen website www.lightbeadsart.nl. Ik heb werk te koop staan op Etsy en mijn shopnaam is daar ook lightbeadsart.

lente hanger gemaakt door Lightbeadsart

8. Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

Dat is een lastige. Geen idee eigenlijk. Of misschien een beetje klassiek. Anders zou ik zeggen: neem een kijkje op mijn site en laat het me weten.

9. Heb je andere creatieve hobby’s of werk?

Creatief werk? Ha! Nou nee, ik doe statistisch analysewerk bij het CBS. Maar sieraden maken heb ik altijd al leuk gevonden en ik ben daarmee begonnen omdat ik geen gaatjes heb en toch weleens mooie oorbellen wilde dragen.

10. Welke tips zou je aan beginnende wire workers mee willen geven?

Struin internet af. Er is veel te vinden!

lightbeadsauraewml

4 reacties

    • Ja, dat vind ik ook! De kralen zijn allemaal al zo mooi op zich dat elk sieraad meteen iets bijzonders heeft. De combinatie met wire work vind ik prachtig, het is echt super om zulke getalenteerde mensen te mogen interviewen!

  1. Wat een mooi en inspirerend artikel! Erg mooie creaties zeg, zou willen dat ik zo creatief was. Ik maak zelf wel vaak een sieraad met hele leuke schuivers en leren armbanden maar met glas dat lukt mij helaas (nog) niet!

    • Hoi Loes! Ik vind Irene’s glaskralen ook erg mooi! Dat is voor mij nu ook nog te moeilijk, ik werk alleen met wire voorlopig. Ik vind het super om te zien hoeveel mooie sieraden er worden gemaakt, met glas of wire, of leer, of op hele andere manieren. Fijn dat je het artikel inspirerend vond, ik vind het erg leuk om het werk van mensen waar ik door geïnspireerd ben te delen!

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s