Community, Nederlandse wire workers
Een reactie plaatsen

Nederlandse wire wrapper: Atelier Blaauw

Opnieuw is het me een eer om hier een Nederlandse wire wrapper voor te stellen! Marlies van Atelier Blaauw is absoluut een kunstenaar in het werken met wire. Haar sieraden hebben een eigen, unieke stijl. Ze combineert abstracte designs met verschillende symbolen, die tijdloos en sprekend zijn. Ze weet met een wirwar van draden een verhaal over te brengen waar je naar kan blijven kijken. Weer andere ontwerpen zijn juist opvallend in hun simpelheid en elegantie. Ik kan jullie ook aanraden om haar eigen website eens te bekijken, waar nog veel meer van haar werk te zien is!

altelierblauwalbumAtelier Blaauw

1. Wanneer en hoe ben je begonnen met wire working? Wat vind je leuk of bijzonder aan juist het werken met wire?

Ongeveer 7 jaar geleden ben ik begonnen met wire working. Ik ben al sinds jongs af aan bezig met het maken van sieraden, van kralen rijgen tot glaskralen branden. Maar wire work is mijn passie geworden. Ik heb mij dit zelf allemaal aangeleerd, in Nederland zijn hier geen cursussen voor en boekjes stelden niet veel voor, ik heb er uren, dagen en maanden tijd in zitten om uit te zoeken hoe wire wrapping in zijn werking gaat en krijg nu regelmatig de vraag van onder andere goudsmeders of ik een keer een cursus kan geven.

Ik ben begonnen met wire wrappen omdat je met deze techniek sieraden ontwerpt waarnaar je kunt blijven kijken, ook kun je er vaak wat in zien, de ene ziet een gezicht, de ander een elfje en dat is het mooie eraan, het verveelt niet.

2. Van welke andere materialen en technieken maak je gebruik om sieraden te maken? Combineer je ook andere technieken met wireworking?

Ik maak het meeste gebruik van sterling en fijn zilver en edelstenen (opaal en labradoriet vind ik prachtige stenen), maar ook gebruik ik regelmatig 14k gold filled wire, voornamelijk in opdracht.

In een aantal sieraden maak ik gebruik van solderingen, hiermee kun je net weer een andere kant op en wordt het soms nog specialer.

3. Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Van een wandeling door het bos, heide, stad etc. tot tijdschriften. Ook zijn sieraden uit bijvoorbeeld de Victoriaanse tijdperk prachtig, dit is dan ook een grote inspiratiebron.

Ik ben ook erg van de symbolen. Sieraden ontwerpen met een betekenis, de Tree of Life, Moeder en Kind hanger en dat soort sieraden zijn erg mooi en dankbaar om te maken. Ik voel me erg bevoorrecht als iemand speciaal naar mij toe komt voor een persoonlijke opdracht, de dankbaarheid en enthousiasme naar mij toe als ze het uiteindelijke sieraad ontvangen, daar doe ik het voor.

atelierblauwring

4. Wat is je favoriete materiaal of gereedschap?

Ik gebruik vaak een kunststof tang om het draad recht te trekken. Ik gebruik heel veel tangen, maar als ik er 1 moest kiezen is het deze.

5. Waar is jouw werk te bekijken? Verkoop je jouw werk?

Mijn werk kun je vooral vinden op mijn facebookpagina www.facebook.com/atelierblaauw en is te koop op www.atelierblaauw.etsy.com. Voor persoonlijke opdrachten kunnen mensen altijd via deze mediums contact met mij opnemen of via marliesblaauw@yahoo.com

7. Hoe zou jij je eigen sieraden omschrijven?

Ik ontwerp unieke emotionele en symbolische sieraden. Sieraden die je niet op elke hoek van de straat vind. Sterker nog, geen een wire wrap sieraad is exact na te maken, koop je dus een sieraad bij mij dan weet je dat deze speciaal is, met liefde en passie ontworpen voor jou.

8. Heb je andere creatieve hobby’s of werk?

In de winter haak ik weleens een muts voor mijn zoontjes, maar op dit moment hou ik me alleen bezig met het ontwerpen van sieraden. Dit is mijn passie en sinds kort mijn werk. Ik heb geen tijd voor andere hobby’s omdat ik een gezin heb met twee lieve zoontjes.

 9. Welke tips zou je aan beginnende wire workers mee willen geven?

Ik krijg regelmatig een mail met de vraag hoe wire wrapping in zijn werk gaat en ik kan daar maar 1 antwoord op geven en dat is: oefenen. Heel veel oefenen, proberen, fouten maken en opnieuw beginnen. Wil je deze techniek goed onder de knie krijgen moet je veel geduld hebben, maar alle tijd die je erin steekt is het allemaal waard.

atelierblauwmarlies

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s