Community, Nederlandse wire workers
Reacties 2

Nederlandse wire wrapper: Aardekracht

Kleurrijk en sprookjesachtig, creatief en speels zijn de sieraden van Aardekracht. Geeske, de vrouw achter Aardekracht gebruikt veel symbolen die mij bijzonder aanspreken, zoals de levensboom, de Bloem des Levens, een stralende zon als hanger. Ze maakt de vormen van zilver wire en combineert ze met heldere edelstenen. Ook haar fantasy-sieraden vind ik erg mooi, zoals de diverse elvenoren in verschillende kleuren, de elvenvleugel-ring. Op haar blog kom je leuke weetjes tegen over edelstenen, de verhalen en symbolen in de sieraden en een kijkje achter de schermen. Als je van sprookjes en bijzondere sieraden houdt, is een bezoekje aan haar winkel en website zeker aan te raden!

spiraal, levensbomen en velugelring van Aardekracht

www.aardekrachtsieraden.nl
www.facebook.com/AardeKracht
www.aardekracht.marktplaza.nl
www.aardekracht.etsy.com

1. Vertel eens wat meer over jezelf.

Ik ben Geeske Hogenhuis, de vrouw achter AardeKracht. Al vanaf mijn jongste jaren zijn sprookjes en fantasy (boeken en films) mijn grote passie. Ik ben altijd al heel creatief geweest en heb al van alles gedaan; niet alleen sieraden maken, maar ook tekenen, collages maken en knutselen met stof. Helaas heb ik lange tijd het gevoel gehad dat ik mijn creativiteit opzij moest zetten, omdat ik een ‘gewone baan’ had, die me erg veel energie kostte. Nadat ik ontslag genomen had, kon ik mijn creatieve leven weer opnieuw opbouwen met kleine stapjes.

2.Wanneer en hoe ben je begonnen met wire working?

Ik ben vorig jaar (2014) begonnen met wire working. Ik zag een leuke workshop om een zilveren levensboomhanger met edelstenen te maken en had me daarvoor opgegeven. Helaas moest ik toen afzeggen omdat ik het niet kon betalen, maar ik wilde het zo graag leren dat ik op youtube begon te zoeken naar tutorials. En ja hoor, ik vond er alles wat ik maar wilde weten over wire wrapping! Leve de nieuwe technologie!

Ik heb afgelopen jaar ook nog een cursus edelsmeden gedaan bij Albert Kooyker en een online wire wrapping cursus bij John Farris. Heerlijk om al die nieuwe technieken te leren en te ontdekken!

Toen ik die eerste levensboom gemaakt had was ik echt meteen om. Metaaldraad is een geweldig materiaal om mee te werken, omdat het zo flexibel is. Ik was al heel lang op zoek naar iets nieuws om mijn creativiteit weer een boost te geven. Ik heb verder vooral met papier gewerkt en wilde wel eens wat nieuws uitproberen. De mogelijkheden om met metaaldraad iets te creëren zijn echt eindeloos wat ik geweldig vind! Verder houd ik zelf erg van zilver en draag dat ook graag elke dag. Ik vind het daarom erg fijn om met dit materiaal te werken.

wire sieraden en Bloem des Levens met gewrapte ketting van Aardekracht

3. Van welke andere materialen en technieken maak je gebruik om sieraden te maken? Combineer je ook andere technieken met wire working?

Ik gebruik vrijwel in elk ontwerp (half)edelstenen en/of kristalkralen. Behalve voor sprookjes heb ik ook een grote passie voor kleur, dus dat mag zeker niet ontbreken in mijn ontwerpen.

Ik heb een cursus edelsmeden gedaan en heb daar een aantal andere technieken geleerd zoals solderen en ontwerpen uitzagen uit een metalen plaatje. Ik heb een aantal sieraden gemaakt met deze technieken, maar mijn voorkeur gaat echt uit naar wire wrapping. Die techniek past beter bij het soort ontwerpen dat ik graag maak.

4.Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Ik vind vooral heel veel inspiratie in sprookjes en fantasy boeken en films. Mijn favoriete boeken zijn van Tolkien en Marion Zimmer Bradley. Fantasierijke verhalen rekken mijn verbeelding en creativiteit op een prettige manier op. Verder vind ik ook veel inspiratie in de natuur. Dat klinkt misschien wat cliché, maar de natuur is altijd in beweging en in verandering en dat is nou net wat het zo interessant maakt.

5. Wat is je favoriete materiaal of gereedschap?

Ik werk het liefste met verzilverd koperdraad in combinatie met (half)edelstenen. Voor mij is dat de mooiste combinatie van de 2 materialen die ik zelf ook het liefste draag.

6. Heb je een vaste werkplek? Hoe ziet die eruit?

Ik werk op dit moment in onze woonkeuken, waar ik alle ruimte heb om lekker te werken. Muziekje erbij aan, heerlijk!

Geeske van Aardekracht aan het werk

7. Waar is jouw werk te bekijken? Verkoop je jouw werk?

Ik heb een website met daarop een blog waar ik regelmatig nieuwe ontwerpen op plaats www.aardekrachtsieraden.nl. Ik verkoop veel via facebook en daarnaast heb ik een webshop www.aardekracht.marktplaza.nl. Verder heb ik een Etsy shop. Ik ben op dit moment op zoek naar een passende oplossing   voor een eigen website met daarop een eigen webshop die past bij mijn huisstijl en wat ik wil uitdragen.

Verder sta ik regelmatig op leuke markten en fantasy fairs met een kraam met mijn sieraden. Ik kondig deze evenementen aan via facebook en op mijn blog.

8. Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

Mijn stijl is sprookjesachtig en aards tegelijk. Ik hou ervan een statement te maken en gebruik vaak organische vormen en veel kleur. Ik hou er ook van om mijn ontwerpen een diepere betekenis te geven, een soort positieve affirmatie die je met je mee kunt dragen in je dagelijkse leven.

9. Heb je andere creatieve hobby’s of werk?

Naast sieradenontwerpster ben ik thuisblijfmoeder, waar soms een grote dosis creativiteit voor nodig is! Ik hou ervan om samen met mijn zoon te tekenen en te knutselen zowel met papier als met stof. Ik maak bijvoorbeeld graag fantasy kostuums voor de verschillende fairs die we als gezin bezoeken.

10. Welke tips zou je aan beginnende wire workers mee willen geven?

Gewoon beginnen! Ik ben begonnen zonder kennis van wire wrapping en vrijwel geen financiële middelen, maar ik heb al heel veel kunnen creëren in korte tijd. Laat je creativiteit vrij en begin gewoon ergens mee. Ook al is het eerst nog een imitatie van iemand anders, je komt vanzelf uit bij je eigen stijl. Kijk vooral eens op youtube waar je vrijwel alles vindt wat je nodig hebt om te beginnen.

Geeske van Aardekracht

 

2 reacties

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s