Fotografie
Een reactie plaatsen

Leren fotograferen, spelen en doen!

Fotograferen is een handige en belangrijke extra vaardigheid wanneer je je sieraden graag online laat zien of verkoopt. Ik schreef eerder al over dingen die ik leerde over licht, compositie en bewerking. Maar fotograferen is ook ontzettend leuk om te doen, zeker nu de meeste mobieltjes heel redelijke camera’s hebben.

Ik leer net als met wire wrappen van veel verschillende mensen online. Door hun foto’s te bekijken, te analyseren wat ik er mooi aan vind, door tutorials en informatie te verzamelen. Een van de sites die ik volg is Click Love Grow. Ze richten zich op verschillende vormen van fotografie, hun tips zijn supersimpel toe te passen en geven snel resultaat. Afgelopen week hield Click Love Grow een uitdaging op Instagram. Elke dag kreeg ik een les per mail, met een opdracht om te fotograferen.

gele lentebloemen

Dag 1, opdracht: vul de foto

Bloem oorbel Nimue

Dag 2: zacht licht, foto van oorbel Nimue

Die eerste twee waren makkelijk, precies het soort foto’s dat ik graag neem. Maar vanaf dag 3 werd het lastiger. Ik werk nooit met negatieve ruimte, maar na deze foto ben ik om! Wat een heerlijke rust en ruimte in een foto. Ook zwart wit ligt me van nature niet, ik hou zo van kleur. Maar deze foto heeft een heel eigen sfeer, het licht wordt benadrukt door de afwezigheid van kleur. Toch wel iets waar ik vaker mee ga spelen.

blauwe avondlucht

Dag 3: negatieve ruimte

Laurien van Laurelinde

Dag 4: portret met neutrale achtergrond

kristal oorbellen in licht, zwart wit

Dag 5: zwart wit

De laatste twee foto’s waren weer wat meer in mijn straatje, maar ook leuk om te doen. Een kleine sneak peek van een opdracht waar ik mee bezig ben en een van mijn favoriete onderwerpen: een foto van kralen. Ik geniet altijd zo van alle verschillende kleuren en vormen, het was leuk daar ook eens mee te spelen met mijn camera.

Caoimhe, keltische hanger met ontwerpschetsen

Dag 6: foto van boven

diverse kralen

Dag 7: vormen

En ik moet bekennen, ik wist alles al. Maar door het toe te passen, en te zoeken naar een mooie foto voor de opdracht leerde ik alsnog ontzettend veel bij. Weten is een ding, toepassen toch echt iets anders. Spelen met vormen, kleur liet me weer helemaal anders naar mijn omgeving kijken. Een paar van de foto’s die ik zelf het mooiste vind zou ik zonder de uitdaging nooit genomen hebben.

Met als bonus deze van de nieuwe bloemen in mijn tuin. Ik vond hem uiteindelijk mooier als net-niet zwart-wit, wat vind jij?

Spaanse Margrieten

Zit jij ook op Instagram? Deel hieronder je link, dan kom ik een kijkje nemen! Je bent ook van harte welkom een kijkje te komen nemen bij mij: http://www.instagram.com/laurelindejewels

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s