Ketting, Persoonlijk, Sieraad
Reacties 2

De ketting van mijn vader

Deze ketting kreeg ik van mijn vader. Het is een van mijn meest dierbare sieraden.

gouden ketting met eenhoorn

Mijn vader overleed in 2004 na een jarenlange strijd tegen kanker. Met zijn bijzondere gevoel voor humor wist hij hier en daar wat lichtpuntjes in deze moeilijke tijd te brengen. Zo tekende hij een grote smiley op zijn buik rond het kruisje voor de bestraling. Als verrassing voor de verpleging.
Na zijn overlijden vroeg onze stiefmoeder mij en mijn broers om langs te komen. Mijn vader had voor elk van ons een kadootje uitgezocht. Voor mijn oudste broer zijn horloge, mijn jongste zijn zwitserse zakmes en voor mij deze ketting. Allemaal persoonlijke voorwerpen die hij altijd bij zich droeg, die bij hem hoorden. En zo, midden in het verdriet was hij ineens bij ons. Juist omdat hij hierover niets had gezegd, er geen verwachtingen waren, was het alsof hij onzichtbaar me weer even vasthield.

detail gouden eenhoorn

En altijd wanneer ik hem mis, wanneer ik me weer even vastgehouden wil voelen, draag ik deze ketting. Wanneer ik iets moeilijks ga doen en graag zijn steun zou willen, heb ik mijn vader zo dicht bij me. Ik hoef niemand iets uit te leggen, een ketting dragen is heel normaal. De betekenis erachter is een beetje mijn geheim, dat ik kan delen maar ook voor mezelf kan houden.

Heb jij ook een bijzonder sieraad, dat je misschien om een hele andere reden dierbaar is?

2 reacties

  1. Mijn gouden ketting met kruis en ring. De filigrane ketting kreeg ik van mijn ouders, het kruisje van mijn helaas te vroeg overleden oom Hans en de ring van mijn levensgezel die eveneens Hans heet.

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s