Laurelinde designs, Materiaal, Ring, Sieraad
Reacties 6

Maansteen ring

De Romeinen geloofden dat de maansteen bestond uit gestolde manestralen, en ik snap heel goed waarom. De prachtige glans die in sommige stenen wat verborgen ligt en in sommige stenen heel duidelijk te zien is heeft iets van parelmoer of kattenoog, maar dan zachter.

zilveren wire ring met witte maansteen

Maansteen heeft een kleur tussen melkwit en steengrijs met een gloed die van zacht wit tot helder blauw tot warm oranje kan gaan. Ik vind zelf de stenen met een subtiele witte glans het mooiste. Het is een beetje alsof deze stenen oplichten van binnenuit.

witte en grijze maansteen kralen

witte en grijze maansteen kralen

Maansteen is een van de ultiem vrouwelijke stenen, met een zachte, ondersteunende energie. Ik kreeg ooit een maansteen hanger van vrienden om te helpen bij menstruele klachten. Geen idee of dat een hint was naar een merkbaar slecht humeur, maar ik vond het een fijn kado. Mijn klachten werden er niet minder door, maar de zachte kracht van de maansteen is een hele fijne energie om mee te dragen, zeker wanneer ik me niet zo fijn voel. Het helpt me er ook aan herinneren dat ik zacht mag zijn voor mezelf.

bergkristal kralen

Ter vergelijking: wolkig bergkristal. Deze is wat helderder en roziger en mist de glans van maansteen. Maar zeker ook erg mooi ;-)

maansteen kralen

En maansteen: witter, iets meer richting blauw en grijs met hier en daar een glans of gloed van binnenuit.

Maansteen ondersteunt de intuïtie en helpt om dromen beter te herinneren, ook zou het helpen bij slapeloosheid. Dat moet ik nog eens gaan proberen ;-)

Omdat ik zo van maansteen hou, maak ik er ringen van, en op aanvraag ook andere sieraden. Ze zijn te vinden in de winkel en worden op maat gemaakt. Mocht je je maat niet weten kan je in dit artikel wat tips vinden, of even contact opnemen.

zilveren maansteen ring

maansteen kralenstreng

6 reacties

  • :)
   Welk formaat gebruik jij graag? Ik vind ze ook heeeeel erg mooi als cabochon, maar heb nog niet het geduld om die te wrappen. Deze maat was erg lastig om een tweede keer te vinden, ik heb deze streng uit Canada gehaald. Maar ik denk dat ik na deze streng dit ring ontwerp stop en een andere ga maken, om ook weer andere mooie kralen en designs uit te proberen.

   • Ik gebruik alle formaten, voor dit soort ringen het liefs 4 tot 6 mm.
    Ik heb zelf 5 tot 5 mm “wheels” van Sri Lanka rainbow maansteen liggen.

    Misschien dat Armande, van kralenkwarts die maat heeft die jij nodig hebt, ik weet dat ze vaker maansteen in haar webshop heeft.

    • Deze zijn inderdaad 6 mm. Ik vind ze nu ineens overal….. :S
     Kralenkwarts had wel maanstenen maar niet deze maat en vorm. Volgende keer dat ik iets zoek stuur ik denk ik even een mailtje, ik bestel wel graag bij haar. :-)

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s