Laurelinde designs, Oorbel, Sieraad
Reacties 6

Asymmetrische oorbellen

Ik hou ervan, dat oorbellen niet helemaal hetzelfde zijn. En dat zeg ik niet alleen omdat het enorm lastig is om twee keer precies hetzelfde te maken ;-)

Als tiener droeg ik graag twee verschillende oorbellen, altijd eentje kort en eentje lang. Ik heb geen idee hoe ik erbij kwam, ik experimenteerde graag met kleding en sieraden. Ik zou ook niet weten waarom ik ermee ben opgehouden, laatst kwam ik in een winkel een setje asymetrische oorbellen tegen en ik was gelijk verliefd. Helemaal super dat ook anderen dat mooi  vinden. Ik houd alleen niet zo van goudkleurig, dus het meteen een leuke opdracht aan mezelf om zelf een ontwerp te bedenken.

asymmetrische zilevren oorbellen door Laurelinde

Met natuurlijk een heerlijk lange oorbel een een kortere, beide gemaakt van sterling zilver wire. De oorbellen zijn anders, maar spiegelen elkaar ook, zoals de drie witte kraaltjes die aan beide kanten net een beetje anders terugkomen.

ongelijke oorbellen

Dit setje is uniek, ik maak het maar één keer. Op dit moment zijn ze enkel verkrijgbaar via de winkel Kunst in Perspectief in Amsterdam aan de Overtoom 406 (vlakbij het Vondelpark). Maar er komen vast meer ontwerpen aan ;-)

prachtige blauwe kralenOok heel leuk te combineren met earcuffs.

turquoise wire earcuff door Laurelinde

Hou jij van asmymetrische oorbellen? Of heb je liever twee dezelfde?

6 reacties

 1. Ik droeg vroeger alleen maar “non matching” oorbellen. In het ene oor een knopje of een ringetje en in het andere oor een lange hanger.

  Later kwam er aan beide zijden een gaatje bij en toen kon in helemaal los gaan.
  Elk gaatje kreeg een andere bel. ;)

  Ik had vroeger alleen maar enkele oorbellen, de andere helft had een vriendin van mij. :)

 2. Zoooo mooi! <3

  Ik heb/had rechts drie gaatjes (en nu ook een piercing) en links twee gaatjes :) ik maakte mijn eigen non-matching setjes met inderdaad meestal een langere en een kortere. Ik hergebruikte ook wel armband bedeltjes en kralen hiervoor!

  Tegenwoordig draag ik bijna geen oorbellen meer, de meeste gaatjes zijn dichtgegroeid en de anderen ontsteken meteen bij een keer oorbellen dragen. Earcuffs is dus iets wat ik nog wel overweeg!

  • Dank je :) :) :)

   Jammer dat oorbellen dragen niet meer echt gaat! Een paar jaar terug waren mijn gaatjes ook bijna dichtgegroeid, ik heb er toen bewust voor gekozen ze weer open te houden met van die ‘beginner oorbellen’ . Nu draag ik expres wat regelmatiger oorbellen. Ook om te showen natuurlijk ;-)

   Maar earcuffs zijn wel een leuk alternatief, en tegenwoordig is ook daar steeds meer keuze in! Zoals de ear pieces, die aan de achterkant van je oor hangen en waar ook soms lange kettinkjes aan worden gehangen. Ik ga die (ooit :P ) ook nog eens maken want ook die vind ik erg tof. Misschien ook voor jou leuk om eens naar te zoeken!

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s