Fantasy, Hanger, Laurelinde designs, Sieraad
Geef een reactie

Levensboom van de lente

Lente is zo’n heerlijk seizoen, vol groei, hoop en licht. Na de grimmige winterboom wilde ik een nieuwe levensboom maken die paste bij de lente. Een jonge, sierlijke boom die nog groeit. Ik had in mijn hoofd de mooie tekening die in de boeken van Tolkien staat, van de deur naar Moria. Twee ranke, sierlijke bomen staan daar naast de pilaren onder de kroon en sterren. Met die ideeën als uitgangspunt maakte ik deze twee levensboompjes.

levensboom lente

koperen levensboom van de lente

De takken eindigen in open spiralen, een sierlijke vorm die me doet denken aan hoe varens hun bladeren ontrollen en openen. De stam is dun en recht en de hele boom wordt omgeven door een ei, een prachtig simpel lentesymbool voor nieuw leven.

De koperen versie was eigenlijk een proefstuk, maar zoals bijna altijd was ik zo tevreden met mijn proefstuk dat ik deze ook te koop heb gezet. De zilveren boom staat nog niet in de winkel, maar die ga ik zeker binnenkort erbij zetten!

sierlijke levensboom met spiralenkoperen wire wrap hanger met levensboomtree of life hanger met spiralen van wiresierlijke levensboom met spiralen

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s