Bloggen
Reacties 2

Een stukje persoonlijker

De sieraden die ik maak worden steeds persoonlijker. Ik kan steeds beter maken wat ik zie, wat ik voel, waarbij er iets vanbinnen zegt: ja, zo klopt het. Daarom vond ik het tijd om mijn ‘Over Mij‘ pagina eens te herschrijven. Tussen de regels door heb je me misschien al wel een beetje leren kennen, zo schreef ik eerder over larpen als mijn tweede favoriete hobby, het feit dat ik chronisch ziek ben is ook al eens voorzichtig langs gekomen. En ik vermoed dat er nog heel wat eigenschappen waar ik me niet zo van bewust ben uit mijn teksten naar voren komen.

Maar ik vind het toch ook eng om te schrijven waar het me nu echt om gaat. Ik heb heel lang geworsteld met mijn ziekte, en vooral met het idee dat ik nu helemaal niets meer kon bijdragen in de wereld. Een dramatisch statement, ik weet het, maar het voelde als waar. Dat was mijn grootste angst. En het bijzondere van zo’n onoplosbare situatie is dat er uiteindelijk geen andere keuze meer was dan die angst helemaal aangaan. Het idee dat ik iets kon of zou bijdragen helemaal loslaten, als een soort vrije val het onbekende in.

En langzaam, heel langzaam leren genieten van de kleine dingen. Los van wat die voor een ander zouden kunnen betekenen. Het zonlicht dat door de bladeren filtert, de zachte haren van mijn kat. Ik kon soms ruim een half uur zitten kijken naar mijn bak met kralen. Ik was te moe om iets te maken, maar toch heel gelukkig. Dat kleine geluk heb ik op steeds meer plekken gevonden, en het is de basis geworden van het ontwerpen en maken van sieraden.

Helemaal ineens, zonder dat ik iets bedoelde, bleek dat deze sieraden ook voor andere mensen een bijzondere betekenis kregen. Dat ik iets bijdroeg zonder daar moeite voor te doen, simpelweg door mijn kleine geluk tastbaar te maken. Het is een van de grootste zegeningen in mijn leven en nu mijn herstel zich doorzet ben ik heel nieuwsgierig naar welke stappen hier nog op volgen.

Je leest hier meer over op de vernieuwde Over Mij pagina. Juist omdat het zo persoonlijk is zou ik het heel fijn vinden om van je te horen. Het hoeft uiteraard niet, maar heb je een vraag of misschien een reactie dan is die van harte welkom!

Laurien bij een boom

2 reacties

 1. Liane De Clerck zegt

  Lieve Laurien,

  Jij raakt mij in mijn hart, in mijn Ziel met jouw persoonlijke stukje over jezelf. Over Je-Zelf, jouw Ziele-weg.
  Je bent een Pracht Ziel , echt!
  Je hebt mij geinspireerd, gesterkt, in het ook gaan vorm geven, langzaamaan, van dat wat ergens in mij leeft en zo graag ‘eruit’ wil.
  Dankjewel voor al dat jij laat zien, creëert, schrijft en geeft aan ons allen!

  Harte Groet,
  Liane

  • Lieve Liane,

   dank je wel voor je antwoord! Want hoewel ik mezelf vertel dat ik heus echt niet zit te wachten op reacties vind ik het dit keer toch wel erg spannend ;) Dank je wel, ik neem je compliment met me mee!
   Ja, het is zo bijzonder om langzaam, stapje voor stapje vorm te geven aan wat in mij leeft, zoals je dat zo mooi zegt. Om het zachtjes te laten groeien, zonder moeten en toch niet doelloos.
   Ik ben erg nieuwsgierig welke vorm jij hier aan geeft!

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s