Ketting, Laurelinde designs, Ring, Sieraad
Reacties 5

Roosjes van wire

Roos earsweepDeze speciale oorbellen (ook wel ear sweeps genoemd) werken als een clipje, en liggen als het ware op je oor. Ik maakte ze in verschillende vormen, dit roosje sprak me erg aan. Tijdens het maken van de tutorial voor deze vorm, bedacht ik me dat het roosje -met wat kleine aanpassingen- ook prima op andere manieren gebruikt kon worden. Bijvoorbeeld als schakel in een ketting.

handgemaakte ketting met simpel roosdesign

Een stukje groter zoals je ziet, en aan elk uiteinde zit een lusje om het roosje te kunnen vastmaken. De kralen accentueren de roos, de ketting zelf is van simpele 8 schakels gemaakt. Als je goed kijkt zie je dat de sluiting een haaksluiting is, gemaakt met de tutorial van Wietske van Sieraden Maak je Zelf. Ik heb er wat kleine rode kraaltjes aan toegevoegd als extra versiering.

En toen ik toch in de stemming was heb ik hier een ring bij gemaakt, ook met een roosjes thema. Ik weet alleen nog niet zeker welke ik nu mooier vind, de ring van 18 gauge of de dunnere van 22. Wat vind jij?

ringen met rozen van koperdraad

Tutorial links:
Roosje basisvorm door Laurien van Laurelinde Sieraden
8 schakels door Wietske van Sieraden Maak Je Zelf
Simpele Haaksluiting door Wietske van Sieraden Maak Je Zelf
Roos Ring door Yanxia van Misluo (Engelstalig)
Roos Armband  door Alison van Blue Forest Jewellery (Engelstalig)

5 reacties

    • Dat is leuk om te horen! Ik denk er met de ringen over om nog een versie van 20 gauge te maken, wie weet wordt dat de gulden middenweg. En jij bedankt voor je handige tutorials, ik vind het heel fijn om ook eens naar een Nederlandstalige tutorial te kunnen verwijzen!

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s