Hanger, Ketting, Sieraad
Een reactie plaatsen

Yin en Yang: opnieuw

Begin december liet ik hier mijn yin yang design zien. Ik was er erg blij mee, maar er waren wel nog wat details die ik een volgende keer aan wilde passen. Via dit blog werd ik gevraagd om voor iemand de Yin Yang hanger nog eens te maken. Dat was natuurlijk een goede gelegenheid om het ontwerp te verbeteren!

wire wrapped yin yang pendant

Deze keer werkte ik met koper en sterling zilver, zodat de tegengestelde kleuren van de hanger ook na lange tijd nog mooi zijn. Ik hamerde de uiteindes van het frame plat zodat ze wat meer in elkaar overlopen. Zoals je ziet was ik in eerste instantie vergeten de middenstukken samen te binden. Ik heb dat uiteindelijk wel gedaan, maar heb er niet meer aan gedacht om nog foto’s te maken.

handmade 8 link necklace

De ketting is speciaal bij dit design gemaakt van 0,6 mm koper wire. Ik was niet helemaal zeker of de schakels wel stevig genoeg zouden zijn. Een proefstukje van de ketting hing ik daarom een nachtje aan een spijker, met een redelijk zware glas cabochon hanger eraan. De volgende ochtend was geen enkele schakel ook maar een millimeter uit vorm gebogen. Ik had de schakels wel stuk voor stuk verhard door ze lichtjes tussen mijn platbektang te knijpen, maar ik was blij verrast met het resultaat! Het is wat mij betreft een goed voorbeeld hoe je van wire, met alleen basistechnieken en veel geduld hele mooie dingen kan maken.

Yin en Yang (eerste versie)

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s