Hanger, Laurelinde designs, Sieraad
Reacties 3

Yin en Yang

Yin en yang: een prachtig symbool dat de balans tussen tegenpolen laat zien. Donker en licht, man en vrouw: ze zijn totaal verschillend, in veel opzichten tegengesteld aan elkaar. Maar elk van de tegenpolen draagt ook eigenschappen van de ander in zich, bij elk licht hoort ook een schaduw, net zoals er geen totale duisternis bestaat. Er is een relatie tussen de twee uitersten die tegelijk naar elkaar toe en van elkaar af bewegen. Een vriendin omschreef ze als twee spiralen die oneindig om elkaar heen draaien.

wire wrapped yin yang pendant

Zodra ze dat zei zag ik meteen voor me hoe ik een yin-yang hanger kon maken. Het symbool zelf drukt heel mooi uit waar het voor staat: een donkere en een lichte kant met een dynamische lijn ertussen, die beweging weergeeft naar de ene kant (bol) en van de andere kant vandaan (hol). Het idee van spiralen gaf me het laatste stukje van de puzzel. Ik maakte letterlijk twee spiralen, een van koper en een van zilverkleurig koper. Ik begon met een kraal in de tegengestelde kleur, en draaide de spiraal in steeds grotere cirkels naar buiten. De twee losse spiralen vormde ik naar elkaar zodat ze precies hetzelfde waren. Vervolgens draaide ik er eentje om en paste ik ze in elkaar. Omdat op dat moment de stukken wire nog vrij lang waren kon ik zien dat inderdaad de cirkels om elkaar heen bleven draaien. Daarmee kon ik ze meteen makkelijk aan elkaar bevestigen.

Met kleine kraaltjes accentueerde ik de verschillende kleuren, en daarmee had ik meteen een mooi excuus om het frame, de cirkel te wrappen met wire. Zo kon ik met zilveren wraps het koperen deel wat verhullen en de twee spiralen aan elkaar bevestigen, en andersom. Er is nog verbetering mogelijk in het afwerken van de eindes: ze steken wat onhandig uit en zijn ook niet bijgevijld. Zowel het dunne wire als het dikkere. Zoals de hanger nu is kan die blijven haken aan stof, maar ik kan het niet meer veranderen zonder hem weer uit elkaar te halen. Dus ik heb notities voor een volgende keer, eens zien hoe dat gaat lukken!

3 reacties

  1. Goed idee, leuk uitgewerkt. Je hebt ’t vast zelf al bedacht, maar ik denk dat je al een heel eind bent als je de uiteinden van de wire plat slaat (met hamer en aambeeld). :)

  2. Pingback: Yin en Yang: opnieuw | Laurelinde Sieraden

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s