Community, Nederlandse wire workers
Reacties 2

Nederlandse wire wrapper: Laurelinde Sieraden

Eind vorig jaar kondigde ik aan dat ik Nederlands wire wrappers zou gaan interviewen. Er worden zoveel mooie dingen gemaakt en ik vind het leuk om ook het werk van anderen te delen. Ik heb ondertussen met een aantal zeer talentvolle wire wrappers contact gehad en het is tijd deze reeks te beginnen! Terwijl ik de vragenlijst opstelde en verstuurde bedacht ik me dat ik hier ook niet zo veel over mezelf schrijf. Het voelt wel een beetje gek: een interview met mezelf. Maar zo heb ik een goed idee hoeveel werk het is en of de vragen duidelijk zijn. En wie weet is het ook voor jullie leuk eens een beetje meer over de persoon achter Laurelinde Sieraden te leren! De interviews zullen zo af en toe verschijnen, afgewisseld met andere interessante artikelen. Vind je het leuk om hier ook bij te staan? Ook al ben je nog niet zo lang bezig, je bent van harte welkom!

Laurelinde Sieraden

Laurelinde Sieraden
Webshop
Facebook
Instagram
Pinterest

Vertel eens wat meer over jezelf.

Van kinds af aan ben ik graag creatief bezig. Als ik maar mijn knutselspullen mee had, hoefde mijn moeder eigenlijk niet meer naar me om te kijken. Ik kon uren bezig zijn met het bedenken, kleuren, knippen, plakken van wat ik me in mijn hoofd haalde. Ik schreef en schrijf ook heel graag verhaaltjes. Dat komt allemaal in mijn werk in de kinderopvang ook erg van pas! Bovendien is zo af en toe tikkertje spelen, of twister, of verstoppertje, of… nou ja, ik vind dat allemaal gelukkig nog steeds erg leuk.
Na mijn studie muziektherapie werd ik helaas ziek, ik heb ME/CVS Wat betekent dat ik veel ziek ben, weinig energie heb en helaas veel tijd alleen thuis doorbreng. Het maken van sieraden en het schrijven van verhaaltjes zijn voor mij manieren om binnen mijn grenzen toch te genieten. Creatief bezig zijn geeft me gelukkig ook als volwassene enorm veel voldoening.

Wanneer en hoe ben je begonnen met wire working? Wat vind je zo leuk juist aan het werken met wire?

Ik ben ongeveer een jaar geleden, begin 2013 begonnen met wire working. Ik zag via een vriendin steeds mooie plaatjes op Pinterest voorbij komen en vooral ook een aantal tutorials waardoor ik het idee kreeg: dit kan ik misschien ook wel leren. Ik heb nog even getwijfeld tussen wire working en bead weaving, maar het grote voordeel van wire is dat ik er zoveel verschillende dingen mee kan. Ik kan ook al mijn eigen onderdelen zelf maken, en behalve dat dat scheelt in de hoeveelheid spullen die ik moet aanschaffen, kan ik ook alles aanpassen aan mijn eigen smaak. De oneindige mogelijkheden spreken mijn creativiteit aan, ik bedenk nog dagelijks nieuwe dingen en ben nog lang niet uitgeleerd. Dat houdt het voor mij interessant en betaalbaar.
Ik heb  van veel verschillende mensen geleerd, op internet zijn ontzettend veel tutorials te vinden. Ik ben alle mensen die daar hun tijd in hebben gestoken erg dankbaar! Op mijn Pinterest borden vind je een groot deel van mijn verzameling, zowel tutorials die ik al heb gedaan, als die ik nog graag wil gaan doen. Uiteraard is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen!

Van welke andere materialen en technieken maak je gebruik om sieraden te maken? Combineer je ook andere technieken met wireworking?

Nee, ik combineer geen technieken. Ik heb er bewust voor gekozen om voor één techniek te gaan en daar beter in te worden, met name vanwege budget. Ik stop wel steeds meer kralen in mijn ontwerpen, ik hou van kleur. Er zijn wel een hoop dingen die ik zou willen leren, met name in het bewerken van metaal. Zo zou ik graag leren etsen, werken met patina’s, solderen. Werken met grotere stukken metaal lijkt me ook erg leuk, ik heb daar al veel mooie voorbeelden van gezien!

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Ik vind mijn inspiratie op veel plekken. Soms vind ik het fijn om gewoon eens al mijn kralen te bekijken, de kleuren, vormen. Dan krijg ik vaak snel nieuwe ideeën. Ook heb ik regelmatig dat ik ergens een mooie vorm zie of een combinatie van kleuren in bijvoorbeeld een foto, of een veer of blaadje (zeker in de herfst!) dat ik zie liggen op straat. Ik maak dan snel een schets thuis en die bewaar ik. Zo af en toe blader ik door mijn schetsen en dan passen er soms ineens stukjes aan elkaar.
Veel van mijn inspiratie komt ook van andere wire workers. Op pinterest en facebook zie ik wat ze maken en dat geeft me een hoop motivatie om ook zelf iets moois te maken. Ik vind het wel belangrijk om niet zomaar iets na te maken, behalve natuurlijk bij tutorials. Als ik een tutorial heb gebruikt, of een design heb dat geïnspireerd is op een specifiek sieraad van iemand anders, zet ik dat er altijd bij.

Wat is je favoriete materiaal of gereedschap?

Ik vind het grappig om te merken dat dat wisselt na verloop van tijd. Op dit moment ben ik vooral heel erg blij met mijn hamers en aambeeld. Op de een of andere manier geeft het plat slaan van een stuk koper een hoop voldoening.

Heb je een vaste werkplek? Hoe ziet die eruit?

Ik werk aan de eettafel. Ik eet er zelden omdat al mijn werkjes er liggen, dus misschien is het nu meer een werktafel. ;) Aan de ene kant staat mijn computer, in het midden een grote fruitschaal en de hele rechterkant wordt in beslag genomen door de verschillende projecten waar ik mee bezig ben. Zo kan ik altijd aanschuiven en verder werken, dat vind ik heel prettig.

where I make jewelry

Waar is jouw werk te bekijken? Verkoop je jouw werk?

Je kunt mijn sieraden zien op deze site, in de artikelen en de galerij. Een deel van de sieraden staat ook te koop in mijn Etsy winkel, en zowel op Instagram, Facebook en Pinterest laat ik graag zien wat ik maak! Op instagram vaak een heel stuk voordat ze in de winkel staan, en facebook vind ik erg leuk om nieuwtjes en werkjes waar ik mee bezig ben te laten zien. :)

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

Ik begin langzaam te merken dat ik een stijl ontwikkel, maar wat die precies is vind ik lastig om zelf te omschrijven. Ik ga voor simpel, sierlijk en speels. Op mijn werk is het grappig om te merken dat altijd wanneer ik mijn eigen sieraden draag, de kinderen me een compliment maken. Ook de jongens. Blijkbaar spreekt mijn stijl kinderen erg aan. En maken kinderen nu eenmaal sneller complimentjes ;)

Heb je andere creatieve hobby’s of werk?

Ja, ik schrijf ook graag en ben daar langzaam ook wat meer mee aan het doen. Binnenkort ga ik weer twee gratis online schrijfcursussen doen waar ik veel zin in heb! Ik heb ook veel muziek gemaakt, maar door mijn ziekte kan ik dat helaas niet meer bijhouden. Dat heeft me veel verdriet gedaan, maar ondertussen ben ik ook erg dankbaar dat ik mijn creatieve uitlaatklep op een andere plek heb gevonden.

Welke tips zou je aan beginnende wire workers mee willen geven?

Zorg dat je de basistechnieken goed onder de knie krijgt. Dat maakt dat de kwaliteit van je werk steeds verder verbetert. Op deze site vind je meer informatie over de verschillende basistechnieken, Beaducation heeft hele goede (gratis) filmpjes. Wanneer je de tijd neemt om te spelen met de basistechnieken en te zien wat je daar allemaal al mee kan, leer je ook een goede basis om zelf te gaan ontwerpen.

rozemarquis

2 reacties

  1. Pingback: Sieraden geïnspireerd door de herfst -win een sieraad!- | Anneke schrijft

  2. Pingback: Blije winnares … | Anneke schrijft

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s