Persoonlijk
Een reactie plaatsen

Sieraden in Cornwall

Een hele week zonder afleiding van facebook, internet, telefoon. Met een groep creatieve makers op een veld aan de kust van Cornwall. Klinkt best idyllisch, niet?

dorpje zennor aan de kust van cornwall

Dat was onze vakantie dit jaar. Met de geur van versgebakken bacon wakker worden en in de rij staan voor een volledige English breakfast, gekookt op een vuurtje door onze fantastische kok. Overdag werd er druk gesmeed en brons gegoten in diverse projecten, maar ik zat lekker binnen in de grote roundhouse, die door Rod Hughes -de organisator van Swordfest dit jaar- was ontworpen. Samen met de andere mensen die wat kleinere creatieve projecten hadden, best wel knus. En soms ook de metaalbewerkers, die even uit de wind wilden zitten of gewoon gezellig een kopje thee kwamen doen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het weer was niet geweldig. Veel wind en met al mijn kleren aan plus mijn winterjas had ik het regelmatig nog koud. Gelukkig kon ik een heerlijke wollen muts en dekentje lenen, en zat ik binnen in de roundhouse altijd uit de wind. ’s Avonds was er weer een heerlijke maaltijd en daarna kwam iedereen samen bij het vuur voor de verhalen vertellers of muzikanten. Een van de toppunten dit jaar was zeker de voorstelling van de Rattlebox Theatre, Beowulf. Het verhaal werd magistraal, grappig en mysterieus verteld en verbeeld met poppen, begeleid met live muziek. na de voorstelling was er een dichte mist, waardoor de ‘echte’ wereld nog een stukje verder weg leek en de magie van het verhaal heel dichtbij.

cloudy sunset in Cornwall

Ik heb heerlijk met mijn wire sieraden zitten maken en zelfs nog een lesje gegeven. Maar nog leuker vond ik wel om wat nieuwe vaardigheden op te doen. Er was dit jaar nog een sieraden maker, Francis, die veel weet van polijsten en houtbewerking. Hij had een hele handige constructie mee om hout te polijsten en nadat ik de prachtige hangers zag die hij daarmee maakte, was ik erg enthousiast om het zelf ook uit te proberen. Ik ben erg blij met het resultaat en ik vermoed dat hout, met zijn natuurlijke textuur, een bijzonder mooie combinatie kan vormen met wire. Dus dit project wordt vervolgd! En extra leuk, je hebt maar zulke kleine stukjes nodig voor een hanger als deze, dat het heel makkelijk is om met resthout te werken. Afgelopen keer in het park zag ik ook al wat leuke stukjes liggen.

Daarnaast leerde ik spinnen van Freyalin. Ik heb geen idee wat ik met de draad ga doen, maar ik vind spinnen gewoon ontzettend cool. Geen idee waarom. Het is ook rustgevend, zo’n herhalende beweging die net genoeg aandacht vraagt om niet heel druk erbij te kunnen denken. Of in elk geval, ik kan dat niet. Plus, iets maken uit zo iets basaals, dat vind ik erg leuk. Dankzij de tips van Freyalin ben ik tot nu toe ook erg blij met het resultaat!

Freyalin en Serif aan het spinnen

Freyalin en Serif aan het spinnen

Ik had graag nog een lesje naalbinding bij Margaret gevolgd maar ben er helaas niet meer aan toegekomen. Wie weet een volgende keer. Want ik heb alvast weer ontzettend veel zin in de volgende keer!

koperen oorbellen naar tutorial van Lisa Barth

Ben je nieuwsgierig naar de andere makers of hun verschillende methodes en materialen? Hier zijn de links nog een keer, want ze zijn erg de moeite waard om eens te bekijken!
Smeden met Rod Hughes
Spinnen (en verven) met Freyalin
Naalbinding met Margaret

Grappig detail: deze Swordfest zijn er nul zwaarden gemaakt. Maar wel minstens drie lepels.

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s