feature, Laurelinde designs
Een reactie plaatsen

Verfijnd, puur, licht: oorbellen op verzoek

Alle sieraden verzoeken vind ik bijzonder, maar sommige blijven me extra bij. Zo zat er een tijdje terug een bericht in mijn mailbox, of ik oorbellen kon ontwerpen voor een vriendin van de vrager, in verband met een speciale gelegenheid. Het was de bedoeling dat de oorbellen niet alleen goed bij de stijl van de vriendin zouden passen, maar ook bij haar persoonlijkheid. De om schrijving was zo liefdevol en helder dat ik me vereerd voelde om in deze vriendschap een klein stukje mee te helpen. Ook werd er een foto meegestuurd, wat extra handig was in het bepalen van de grootte en kleuren voor het ontwerp.

zilveren wirewrap filigraan oorbellen

Na wat hen en weer mailen kwamen we uit op onder andere de woorden: verfijnd, puur, licht (en nog meer, maar ze hoeven niet allemaal hier genoemd te worden). Met als kleuren zilver en paars of rood en transparant (want dat is ook een kleur!).

 

Ik ging schetsen en kralen zoeken, en na wat foto’s van beide door te sturen kwamen we uit op het volgende ontwerp. Oorbellen met een fijn weefwerk en bijna-filigraan vormen, maar toch ook stevig. Met diep rode kralen en gefacetteerde transparante druppelkralen, die beide het licht vangen en op hun eigen manier weerkaatsen. Een simpel ontwerp met vloeiende vormen en fijne details. Ik stuurde een kaartje mee met daarop de ontwerpschets en de woorden die gebruikt waren verklaard bij de schets.

En nog extra leuk: na ontvangst van het kado kreeg ik te horen dat de vriendin er erg blij mee was. Al hoeft het niet, zo’n berichtje maakt mij altijd bijzonder blij!

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s