Persoonlijk
Een reactie plaatsen

Zomer in Cornwall

Cornwall is een prachtig stuk van Engeland, waar de geschiedenis goed zichtbaar is en het verrassend goed metaalbewerken is.

groene glooiende heuvels en twee handen

Uitzicht vanuit de trein

Afgelopen zomer gingen ik en mijn vriend op vakantie naar Cornwall. Helemaal het uiterste puntje, nog voorbij Penzance. We gingen op bezoek bij vrienden van Jeroen, die net als hij erg enthousiast zijn over bronsgieten, en dan met name de oude methoden. Hoewel er ook flink geëxperimenteerd werd met nieuwere mogelijkheden, en er ruimte was voor andere creatieve mogelijkheden. Zoals leerbewerking, glaskralen maken, en dit jaar voor het eerst ook wire wrapping. Want ik had natuurlijk een voorraadje koperdraad meegenomen, hamers, tangen en zelfs mijn kleine aambeeldje.

“Zoooow, jullie gaan een tijd weg,” zei de meneer op Schiphol die onze tassen aannam. Toen we aangaven dat we maar een weekje wegbleven schudde hij lachend zijn hoofd. Duidelijk geen metaalbewerker ;)

Ik moet eerlijk bekennen dat ik, behalve wat kleine wandelingetjes ’s avonds, bijzonder weinig van Cornwall heb gezien. Want met een stuk of 30 creatieve mensen op een veldje was ik totaal afgeleid natuurlijk. Er was een grote roundhouse gebouwd waar iedereen ’s avonds samenkwam bij het vuur, en een aantal avonden waren er verhalenvertellers en zelfs een piratenband. Een deel van de mensen had grote open tenten neergezet op het veld, waaronder gietovens werden ingegraven en ook de mallen konden drogen. Je kon eigenlijk overal aansluiten, iedereen vertelde graag waar ze mee bezig waren en het was fascinerend om zoveel verschillende technieken en momenten van werken van dichtbij te bekijken. Het grootste deel van de tijd zat ik lekker te weven met koperdraad op een stoel, bankje of schapenvacht terwijl er om me heen van alles gebeurde. In stilte, of met een gezellig gesprek.

We hadden ontzettend mazzel met het weer. Het regende vrijwel altijd ’s nachts, en na de ochtendmist was het vanaf een uur of tien zonnig. Ik heb er niet zo aan gedacht om foto’s te maken, dus helaas kan ik niet veel meer laten zien. Leuk weetje: we zaten vlakbij de mijn waar Poldark is opgenomen.

Deze wire oorbellen, gewoven met koperdraad, maakte ik tijdens de vakantie.

Deze wire oorbellen, gewoven met koperdraad, maakte ik tijdens de vakantie.

Een groot deel van de tijd was ik wel aan het rusten, eind van de middag en de avonden lag ik op bed. Maar de rest van de tijd was zo leuk, en de mensen waren zo makkelijk en fijn dat het ondanks dat toch een topvakantie was.

twee piraten

Yarr! Piraten avond was een feest! :)

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s