Sieraden tips, Tutorials, Zelf wire wrappen
Reacties 3

Zelf je eigen ringdoosjes maken

 

Of natuurlijk een chic doosje voor andere leuke cadeautjes. Met een beetje variëren in grootte kan je er allerlei mooie kleine dingen in verpakken.

verschillende origami cadeaudoosjes

Cadeautjes geven is heerlijk, en het leuk verpakken maakt het nóg een stukje leuker. Ook om ze te ontvangen. Een bijzondere, op maat gemaakte ring is al mooi, maar met een klein handgemaakt ringdoosje erbij wordt het nog net even specialer.

De doosjes die je hier ziet maakte ik aan de hand van een video tutorial. De video is in het Engels maar je ziet heel duidelijk de verschillende stappen, dus ook zonder te begrijpen wat er gezegd wordt is de tutorial goed te volgen. Ik gebruik blaadjes van oude tijdschriften (de Happinez want die heeft van die mooie kleuren), zo ben ik aan het hergebruiken en krijg ik mooie, kleurige doosjes. Ik snij de bladen in vierkanten van 17 x 17 cm, dat is net een beetje krap, zeker voor grote ringen.

Je vindt de tutorial hier: ringdoosje tutorial

origami doosjes maken

Voor de stevigheid is het belangrijk om een vulling in je doosje te doen. Ik vond het filmpje daarin veel te ingewikkeld, dus ik knip gewoon een schuursponsje op maat. Niet alleen is dat veel makkelijker, maar het geeft ook een zachtere steun voor de ringen. Als je er een streep in snijdt, kan je de ring er rechtop in steken. Eventueel kan je er nog een mooi (cadeau-)papiertje omheen plakken. En voilá, je eigen mooie ringdoosje!

zelfgemaakt ringdoosje

Voor nog wat andere mooie doosjes zie ook mijn Pinterest verpakkingsbord!

3 reacties

  1. Oh leuk, ik ga zeker eens proberen om zo’n doosje te maken.

    Misschien een tip, bij meubelstoffeer bedrijven hebben ze van dat faom
    of schuimrubber in verschillende diktes, misschien dat ze daar resten voor je hebben.
    en anders willen ze je er vast wel een metertje of zo van verkopen. :)

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s