Community, Nederlandse wire workers
Reacties 18

Interview met Violetmoon.nl

Wie actief is op sieradensites en fora kent Carina van Violetmoon en haar mooie, bijzondere wire sieraden zeker al. Carina is een super vriendelijke en behulpzame vrouw die al flinke tijd bezig is met het maken van sieraden met wire. Zoals je op haar website kunt zien aan haar uitgebreide collectie handgemaakte sieraden. Haar stijl is lastig te omschrijven en ik zou zeggen: divers en gevarieerd. Van kleurrijk tot eenvoud, van modern tot klassiek, hip, stijlvol, romantisch, stoer. Carina maakt gewoon alles. Dus ik zou zeggen: neem een kijkje en zie welke van haar sieraden bij jou past!

swire sieraden van Violetmoon.nl

www.violetmoon.nl
Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram

1. Vertel eens wat meer over jezelf.

Mijn naam is Carina Veling, en woon sinds 17 jaar in de gemeente Peel en Maas in Noord Limburg. Ik ben geboren in Blerick, gemeente Venlo.

2. Wanneer en hoe ben je begonnen met wire working?

Oh jee, daar vraag je me wat, ik heb dat even in mijn archief moeten nakijken. :)
Mijn eerste draad creatie dateert uit 2005, nog heel simpel werk. Ik maakte toen van die Keltische ontwerpjes op een wigjig.
Ik heb het gewoon hier thuis geleerd, in het begin de eenvoudige dingetjes met een wigjig die mijn vriend toen voor mij gemaakt had en met patroontjes van http://www.wigjig.com.  Ik heb alles vanaf het internet geleerd, vroeger moest ik nog op zoek naar uitleg maar tegenwoordig hoef ik het maar in te typen bij you tube. :)

3. waarom ben je hiermee begonnen? Wat vind je leuk of bijzonder aan juist het werken met wire?

Tja, waarom ben ik ermee begonnen, geen idee, de uitdaging om iets nieuws te leren? Het ging eigenlijk vanzelf. Wat ik er leuk aan vind, ook daar is moeilijk antwoord op te geven. Het is rustgevend, het kalmeert mij. Ik kan uren aan een project werken en als het dan af is vind ik het jammer.

Indian Princess wire ketting van Violetmoon.nl

4. Van welke andere materialen en technieken maak je gebruik om sieraden te maken?

Ik gebruik van alles om sieraden mee te maken, mijn voorkeur gaat uit naar edelstenen maar ik kan me ook heerlijk verliezen in miyuki rocailles en delica’s. :) Ik maak ook graag chain maille sieraden of met leder koord. Maar ook speciale verf en nagellak vind ik leuk om mee te werken.
Heel vreemd, maar meestal als ik een hanger gemaakt heb met draad vind ik dat ik er verder geen andere dingen meer bij moet doen. Een leder koord of een ketting is meestal wel voldoende. Er zijn natuurlijk uitzonderingen waar ik helemaal over de top ga. :)

5. Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie overal uit, maar vaak zijn het toch dingen die ik op internet gezien heb.

6. Wat is je favoriete materiaal of gereedschap?

Mijn meest gebruikte draad is Non Tarnish Silver Plated Artistic Wire, maar ik werk ook wel eens met messing of koperdraad. Mijn meest gebruikte gereedschappen zijn op de eerste plaats mijn handen, een rondbektang, een krombektang, een zijkniptang, en een halfronde platbek tang. Oh ja en rvs staafjes (of breinaalden) om op te wikkelen.

7. Heb je een vaste werkplek?

Ik heb boven op zolder een “werkplek” die ik nog altijd in orde moet maken waar ik dus maar weinig zit de laatste jaren. Maar het meest werk doe ik nu in mijn woonkamer aan de grote tafel.

turquoise en maansteen ketting van Violetmoon.nl

8. Waar is jouw werk te bekijken? Verkoop je jouw werk?

Al mijn creaties, en daarmee bedoel ik dus ook die wat ik al in 2004 en 2005 gemaakt heb, zijn te bekijken in de galerijen op mijn website. http://www.violetmoon.nl
Op mijn site vind je ook mijn webshop met daarin een aantal van mijn creaties. Het aantal artikelen worden in de toekomst nog verder uitgebreid. Verder heb ik een aantal artikelen staan op Yealie.nl. http://www.yealie.nl/winkel/265-violetmoons-corner#

9. Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

Ik heb geen idee of ik überhaupt een stijl heb, ik maak gewoon wat ik leuk vind. En of dat een naam heeft ….. :)

10. Heb je andere creatieve hobby’s of werk?

Niet echt, of ja, ik verzamel graag patronen en/of magazines over sieraden maken en sla die allemaal op op mijn harde schijf. Ik kijk graag tv-series, maar wacht daarmee meestal tot ze afgelopen zijn en kijk ze dan via internet allemaal in 1 keer. Verder luister ik graag muziek. Verder ben ik werkzaam bij DHL Express als Terminal Administration Officer.

10. Welke tips zou je aan beginnende wire workers mee willen geven?

Als er iets niet lukt gewoon blijven proberen, oh ja en niet meteen met het dure draad beginnen.

Carina van Violetmoon.nl

18 reacties

 1. Hallo Laurien, dank je wel voor het verspreiden van mijn werk. :)
  Ik vond het heel leuk om aan je interview mee te werken.
  Het geheel ziet er heel mooi uit.

  • Heel graag gedaan, en dank je wel! Je maakt prachtige sieraden, ik vind het super om die te kunnen laten zien via mijn blog. Het interview was erg leuk om te doen!

  • Ja, dat vind ik ook altijd zo heerlijk, al die mooie sieraden en inspiratie met een klein kijkje achter de schermen. Ik leer daar zoveel van! :)

  • Dank je wel, ik blijf het leuk vinden om met draad sieraden te maken.
   Wissel dit vaak af met andere technieken, maar gebruik daar vaak toch weer wat van draad in.

  • Wat leuk dat je via Violetmoon begonnen bent met wire! En leuke website heb je! Zou je het leuk vinden om zelf geinterviewd te worden over jouw wire sieraden?

   Inderdaad pareltjes, en elke keer dat ik Carina’s website bekijk ontdek ik weer nieuwe sieraden en nieuwe stijlen. :-)

  • Oh Joseé, ik moet nog vaak denken aan de meeting van jou waar ik toen bij mocht zijn, hoewel dit eigenlijk alleen voor de Belgische dames was toen. (((knuff)))

   Heb je de chain maille set nog die ik toen voor je gemaakt had? Leeft die nog?

    • Wat fijn om te horen dat de set het al die jaren overleefd heeft.
     Geeft me weer wat meer zekerheid omtrent de materialen die ik gebruikt had. :)

     En hat zou idd leuk zijn om weer een keer bij elkaar te komen. :)

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s