Hanger, Laurelinde designs, Sieraad
Reacties 4

Keltisch sieraad Caoimhe

Vloeiende, gevlochten lijnen in een sierlijke patroon. Ik hou van Keltische kunst en in het bijzonder van het vlechtwerk of ‘knotwork’, knoopwerk. Erg bijzonder hoe die Kelten al die lijnen door elkaar lieten lopen in een toch georganiseerd patroon. En een hele uitdaging om te ontwerpen, kan ik je zeggen.

Dus superleuk  om een aanvraag te krijgen voor een Keltische hanger. Zo’n twee weken en twaalf schetsen later had ik zelfs wat praktisch haalbare ideetjes die ik er goed uit vond zien. De opdrachtgever was gelukkig direct enthousiast en zo kon ik beginnen aan het proefstuk.

Caoimhe, keltische hanger met ontwerpschetsen

Wire working leent zich gelukkig erg goed voor het sierlijke vlechtwerk. Zoals je ziet komt het altijd een beetje anders uit. En had ik rechts wat minder draad over dan de bedoeling was… Maar nu alles gemeten was kon ik de echte hanger direct goed maken. Met een mooie turkoois in het midden, een steen die helpt een balans te vinden tussen hemel en aarde, dromen en doen. De hanger zit met twee ringetjes aan de ketting en draait daardoor ook bijna niet.

zilveren hanger met elegante lijnen Caoimhe

Het weefwerk tussen de twee buitenste lijnen is tegelijk mooi en stevig, het geeft wat extra relief. Zo’n bijzonder sieraad verdient een naam, en uiteraard een Keltische. Caoimhe (spreek uit: Kie-ve) betekent lieflijk, mooi, wat zowel op de hanger als op de nieuwe eigenaar van toepassing is. Die was er erg blij mee, en volgens haar is de hanger in het echt zelfs nog mooier dan op de foto :)

wire hanger met keltisch vlechtwerk

4 reacties

  1. Ik ontdekte net je site. Zelf maak ik momenteel vooral sieraden met gerecycleerde materialen en het lijkt me super om dat te combineren met wirewrapping. Je maakt hele mooie dingen!
    Groetjes, Katrien

    • Dank je Katrien! Ik heb even je site bekeken en jij maakt ook erg mooie dingen! Ik ben ooit begonnen met papieren kralen te maken, maar raakte nogal gedemotiveerd toen met name de binnenkant en het gat niet zo heel sterk bleken. Heb jij misschien tips?
      Ik ben alvast benieuwd wat je gaat maken met wire, mocht je daar nog vragen over hebben kan je altijd hier terecht!

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s