Earcuff, Sieraad
Reacties 7

Elven earcuffs

Elven, ze zijn mysterieus, elegant, leeftijdloos. Als klein meisje bladerde ik regelmatig door het boek ‘De Elven‘, geschreven en vooral ook prachtig geïllustreerd door Brian Froud en Alan Lee. Elven waren even wonderlijk als ze griezelig en wispelturig konden zijn, de beelden en sprookjes hebben diepe indruk op me gemaakt. Het meeste fascineerden mij de grote elven, de koninklijke elven zoals het Schotse Hof van Seelie en de Ierse Daoine Sidhe. Deze komen van alle elven het dichtste bij de elven van Tolkiens In de Ban van de Ring. Die ik net zo prachtig vind.

Dat Alan Lee een van de kunstenaars is die nauw betrokken was bij het maken van de films (zowel The Lord Of The Rings als ook nu The Hobbit) speelt daar vast een rol bij ;)

wire wrapped elven earcuffs

Zodra ik de eerste elvenoren van wire zag, stond dit project direct op mijn lijstje. Samen met heeeeel veel andere mooie dingen die ik zou willen maken, dus het duurde een tijdje voor ik eraan toekwam. De earcuffs zijn gemaakt naar een wire wrapping tutorial van Mr. Mitty die ik op youtube vond. De tutorial zelf is goed te doen wanneer je wat ervaring hebt, de maten van onderdelen worden niet heel duidelijk weergegeven. Dat geeft ook weer ruimte voor variatie, en nu ik de basis ken zie ik ook hier een hoop mogelijkheden om verschillende earcuffs en ear pieces te gaan maken!

Het is belangrijk te zorgen dat de achterste bocht goed de vorm van je oor volgt, dan blijven ze goed zitten en voel je ze bijna niet. De voorkant komt in principe wat minder precies. Ik ben zelf erg benieuwd in hoeverre ze ook goed zitten bij anderen, dus ik vrees dat mijn familie de komende tijd regelmatig gevraagd gaat worden om éventjes iets te passen.

Hou je van video tutorials? Ik verzamel mijn favorieten op mijn youtube kanaal, kom gerust een kijkje nemen!

7 reacties

 1. virginnie noteboom zegt

  wat een super idee!!!!
  ik vind ze helemaal geweldig en heb zo ook gelijk gemaakt.
  en het is niet moeilijk.
  heel erg bedankt voor het voorbeeld.

  groetje : virginnie

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s