Hanger, Laurelinde designs, Sieraad
Een reactie plaatsen

Dwergenhanger Isa

Ik krijg steeds meer leuke aanvragen binnen voor bijzondere sieraden. Ik voel me elke keer weer vereerd met het vertrouwen dat mensen in mij stellen. Zo werd er gevraagd of ik een hanger kon maken die bij een dwerg zou passen. Om duidelijk te krijgen of mijn idee van dwergen ook paste bij de opdrachtgever, mailden we wat steekwoorden heen en weer. Ik had niet al te lang geleden The Hobbit gezien, dus inspiratie zat. ;)

Zelf denk ik bij een dwergse stijl aan donkere aardekleuren, veel tinten bruin, zwart, oker, met koperen en gouden accenten. Ik denk aan compact, grove textuur met fijn bewerkte details. Geometrische figuren, hoekig, keltische patronen. De opdrachtgever vulde aan het idee van harde contouren en eventueel de rune Isa verwerkt in de hanger. Isa is gelukkig een makkelijke rune, namelijk een streepje rechtop (zoals de i zonder puntje). Maar een recht streepje zo verwerken dat het uitkomt als iets speciaals, dat is dan weer een kleine uitdaging. En met alles wat ik hierboven beschreef geldt uiteraard dat het binnen mijn niveau van vaardigheden gemaakt moet kunnen worden. Ik hou van keltische patronen, maar zal nog even moeten wachten om die goed te kunnen gaan maken.

IMAG2297

de dwergen hanger halverwege

Ik besloot uit te gaan van een grote hoekige kraal, uiteindelijk van zwart obsidiaan. Zoals je ziet komt de rune Isa van koper mooi uit tegen het zwart. Om de kraal heen maakte ik een weefwerk, met daaromheen weer een dik stuk koper met textuur erin geslagen. Om het reliëf extra uit te doen komen heb ik voor het eerst met oxidatie gewerkt, in dit geval met eieren. Dat viel me een beetje tegen, de stukjes in het midden worden wel donker maar niet zo zwart. Toch gaf het mooie accenten aan het reliëf. Om het buitenste stuk vast te zetten had ik helaas wat krullen nodig. Op het moment dat ik ze maakte was ik erg teleurgesteld, ik had zo in mijn hoofd dat ik met hoekige vormen aan het werk was. Maar stevigheid vind ik minstens net zo belangrijk als hoe iets eruit ziet, ik wil wel dat mijn wire wrapping sieraden gedragen kunnen worden. De dag erna (zoals altijd :P) vond ik het geheel juist erg mooi, de krullen maken het mooi af. Het kan soms zo lastig zijn om afstand te nemen wanneer ik iets maak!

isagrijs750lijnDit is de uiteindelijke hanger, hij is zo’n 4 centimeter lang. Ik ben er erg trots op, maar belangrijker nog: de opdrachtgever is er heel blij mee!

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s