Rode komeet hanger

rode komeet hanger

Deze hanger in de vorm van een tweestaartige komeet maakte ik voor het larpkarakter van Marijn, Wilhem Krupp. Stoer, mysterieus en symbolisch kan dit amulet zowel door een man als een vrouw prima gedragen worden. Rode Kometen zijn in fantasy geen uitzondering, tijdens het maken ervan werd er druk gespeculeerd of dit nu te maken had met de Game Of Thrones, of toch kwam uit de reeks Memory, Sorrow and Thorn. Geen van beide, het ging hier om een heel nieuw verhaal!

Het geheel is gemaakt van koper met een rode glascabochon gezet in het hart van de komeet. Alle lijnen vloeien mee met de beweging van de komeet, aan de voorkant is de bevestiging gecombineerd met een weeftechniek die stralen suggereert. Behalve op vorm en uiterlijk heb ik ook gelet op stevigheid en duurzaamheid zodat de hanger de omstandigheden van een larp kan overleven. Bij de uiteindelijke versie heb ik gekozen voor een dun verlengkettinkje tussen de punt en de ketting, om de lus waaraan het geheel hangt niet al te zwaar te belasten tijdens bijvoorbeeld rennen of vechten. Dit voorkomt snelle slijtage door metaalmoeheid.

wire wrapped red comet pendant and leather necklace

De ketting is bij de hanger gemaakt van zwart leer en koperdraad. In de vorm van de sluiting komen de hoeken van de komeet terug.

Wilhelm Kropp, larping character for DrachenfestWilhelm Krupp, klaar voor zijn avonturen. Voor een introductie in dit karakter en een tipje van de sluier van het mysterie van de hanger, kun je hier verder lezen.

Lees meer over de Rode Komeethanger.

Gepost in: