Laatste posts

Verfijnd, puur, licht: oorbellen op verzoek

Alle sieraden verzoeken vind ik bijzonder, maar sommige blijven me extra bij. Zo zat er een tijdje terug een bericht in mijn mailbox, of ik oorbellen kon ontwerpen voor een vriendin van de vrager, in verband met een speciale gelegenheid. Het was de bedoeling dat de oorbellen niet alleen goed bij de stijl van de vriendin zouden passen, maar ook bij haar persoonlijkheid. De om schrijving was zo liefdevol en helder dat ik me vereerd voelde om in deze vriendschap een klein stukje mee te helpen. Ook werd er een foto meegestuurd, wat extra handig was in het bepalen van de grootte en kleuren voor het ontwerp.

zilveren wirewrap filigraan oorbellen

Na wat hen en weer mailen kwamen we uit op onder andere de woorden: verfijnd, puur, licht (en nog meer, maar ze hoeven niet allemaal hier genoemd te worden). Met als kleuren zilver en paars of rood en transparant (want dat is ook een kleur!).

 

Ik ging schetsen en kralen zoeken, en na wat foto’s van beide door te sturen kwamen we uit op het volgende ontwerp. Oorbellen met een fijn weefwerk en bijna-filigraan vormen, maar toch ook stevig. Met diep rode kralen en gefacetteerde transparante druppelkralen, die beide het licht vangen en op hun eigen manier weerkaatsen. Een simpel ontwerp met vloeiende vormen en fijne details. Ik stuurde een kaartje mee met daarop de ontwerpschets en de woorden die gebruikt waren verklaard bij de schets.

En nog extra leuk: na ontvangst van het kado kreeg ik te horen dat de vriendin er erg blij mee was. Al hoeft het niet, zo’n berichtje maakt mij altijd bijzonder blij!

JKFotohaus en Laurelinde

Samenwerken met een fotograaf en model, dat stond nog wel hoog op mijn lijstje van dingen die ik met Laurelinde graag eens zou doen. Om echt eens goed te laten zien hoe mijn sieraden gedragen worden met wat kwaliteitsfoto’s. Ik was al wel een beetje aan het rondkijken naar mogelijkheden, maar was behoorlijk verrast (en heel blij!) toen er ineens een berichtje van een fotograaf zomaar in mijn instagram inbox zat. En niet zomaar een fotograaf, eentje die ik al volgde omdat ze zulke fantastisch prachtige foto’s maakte voor een collega sieraden maker.

Julie Kahlbaugh is de fotografe achter JKFotohaus, en behalve fotografie heeft ze een passie voor keltische heritage en kleine ondernemers. Na wat heen en weer mailen was ik alleen nog maar enthousiaster, en zo gingen er drie sieraden op avontuur naar Amerika. Korte tijd later zaten er deze prachtige beelden in mijn mailbox. Julie houdt de sieraden en ik vermeld bij het gebruik van één van haar foto’s haar bedrijfsnaam. Zo helpen we elkaar groeien. En delen we onze bewondering voor keltische kunst. Ik ben echt ontzettend dankbaar voor deze kans en ben heel blij met de prachtige foto’s. Je hebt er misschien hier en daar al een paar gezien, maar hier zie je een groot deel samen. Ik kan het toch niet laten er een paar achter te houden voor speciale gelegenheden ;-)

Ik vind het heel bijzonder hoe Julie Kahlbaugh een dromerige, urban en tegelijk natuurlijke sfeer weet neer te zetten met heel basic middelen. Het model is prachtig (als haar instagram niet op privé stond zou ik zeker aanraden haar eens op te zoeken), de kleuren zijn helder, simpel en heel natuurlijk. En het licht is tijdloos. Zonder dat we hier actief over hebben overlegd, heeft JKFotohaus een stijl foto’s weten te maken die Laurelinde Jewels versterkt, die aanvult wat ik maak en er nog een laagje eigenheid en kwaliteit aan toe voegt. Echt een kans uit duizenden en een grote mijlpaal voor mij als sieraden designer en persoonlijk.

En als verrassing ontving ik een paar weken terug deze bonus in mijn mailbox. Deze foto’s zijn gemaakt door @meanderingpaths met Julie als model.

Sieraden verpakt als kadootje

Als je iets bijzonders krijgt, is het extra leuk als het ook bijzonder verpakt zit. Zodat je aan de buitenkant al kan zien dat er wat moois aankomt. Ik vind kadootjes inpakken bijna net zo leuk als kadootjes uitpakken. Vooral het inpakken van de sieradenpakketjes doe ik met groot plezier. Na alle tijd en liefde die ik heb gestoken in het ontwerp en het maken van een ring, hanger, of setje oorbellen, wil ik dat ze netjes op weg gaan. Ik heb zelf altijd veel plezier wanneer ik denk aan hoe mijn pakketje weer wordt uitgepakt.

kraft doosje voor sieraden met een koperen keltische triskel hanger erin

Maar behalve mooi en leuk, moet zo’n pakketje natuurlijk ook stevig zijn, en voldoende bescherming bieden aan de sieraden zodat ze helemaal mooi aankomen. De meeste sieraden zijn klein en passen prima in een bubbelenvelop, dus een klein, stevig en mooi doosje is erg handig. Ik had leuke plastic doosjes, maar waar het kan wil ik liever zo min mogelijk plastic meesturen. Een tijdje terug vond ik deze super schattige kraft doosjes bij Zebrana’s op Etsy. Een perfectie combinatie van mooi, stevig en duurzaam. En als bonus kan ik ze mooi versieren met stempels en linten om ze extra feestelijk te maken.

kraft doosjes sieraden verpakking met raffia lint en stempel

 

Met de kleine sieraden (zoals bijvoorbeeld earcuffs) en ringen ben ik al volledig overgeschakeld op deze leuke doosjes. Voor de wat grotere sieraden heb ik nog wat plastic doosjes en wat kartonnen gondeldoosjes, dus het kan zijn dat je hier nog eentje van tegen komt wanneer je binnenkort bestelt. Maar langzaam aan zullen alle sieraden in een mooi kraft doosje verstuurd worden.

Bij grotere bestellingen verpak ik de sieraden in een gripzakje met wat (hergebruikt) bubbelwrap eromheen, en een kado papiertje. Zo zijn ze makkelijker samen te verzenden in een klein doosje. Ik zorg dat aan de buitenkant zichtbaar is wat in welk pakje zit, met een klein label of in de kleur van het kadopapier. Als je bijvoorbeeld kadootjes hebt uitgezocht voor anderen, kun je zo makkelijk herkennen wat waarin zit. De pakjes zijn makkelijk te openen en opnieuw te sluiten, mocht je nieuwsgierig zijn naar de sieraden.

sieraden in kadoverpakking

En als het een speciaal kadootje is: de verpakking is naar wens aan te passen. Op verzoek stuur ik ook een berichtje mee!

Zomer in Cornwall

Cornwall is een prachtig stuk van Engeland, waar de geschiedenis goed zichtbaar is en het verrassend goed metaalbewerken is.

groene glooiende heuvels en twee handen

Uitzicht vanuit de trein

Afgelopen zomer gingen ik en mijn vriend op vakantie naar Cornwall. Helemaal het uiterste puntje, nog voorbij Penzance. We gingen op bezoek bij vrienden van Jeroen, die net als hij erg enthousiast zijn over bronsgieten, en dan met name de oude methoden. Hoewel er ook flink geëxperimenteerd werd met nieuwere mogelijkheden, en er ruimte was voor andere creatieve mogelijkheden. Zoals leerbewerking, glaskralen maken, en dit jaar voor het eerst ook wire wrapping. Want ik had natuurlijk een voorraadje koperdraad meegenomen, hamers, tangen en zelfs mijn kleine aambeeldje.

“Zoooow, jullie gaan een tijd weg,” zei de meneer op Schiphol die onze tassen aannam. Toen we aangaven dat we maar een weekje wegbleven schudde hij lachend zijn hoofd. Duidelijk geen metaalbewerker ;)

Ik moet eerlijk bekennen dat ik, behalve wat kleine wandelingetjes ’s avonds, bijzonder weinig van Cornwall heb gezien. Want met een stuk of 30 creatieve mensen op een veldje was ik totaal afgeleid natuurlijk. Er was een grote roundhouse gebouwd waar iedereen ’s avonds samenkwam bij het vuur, en een aantal avonden waren er verhalenvertellers en zelfs een piratenband. Een deel van de mensen had grote open tenten neergezet op het veld, waaronder gietovens werden ingegraven en ook de mallen konden drogen. Je kon eigenlijk overal aansluiten, iedereen vertelde graag waar ze mee bezig waren en het was fascinerend om zoveel verschillende technieken en momenten van werken van dichtbij te bekijken. Het grootste deel van de tijd zat ik lekker te weven met koperdraad op een stoel, bankje of schapenvacht terwijl er om me heen van alles gebeurde. In stilte, of met een gezellig gesprek.

We hadden ontzettend mazzel met het weer. Het regende vrijwel altijd ’s nachts, en na de ochtendmist was het vanaf een uur of tien zonnig. Ik heb er niet zo aan gedacht om foto’s te maken, dus helaas kan ik niet veel meer laten zien. Leuk weetje: we zaten vlakbij de mijn waar Poldark is opgenomen.

Deze wire oorbellen, gewoven met koperdraad, maakte ik tijdens de vakantie.

Deze wire oorbellen, gewoven met koperdraad, maakte ik tijdens de vakantie.

Een groot deel van de tijd was ik wel aan het rusten, eind van de middag en de avonden lag ik op bed. Maar de rest van de tijd was zo leuk, en de mensen waren zo makkelijk en fijn dat het ondanks dat toch een topvakantie was.

twee piraten

Yarr! Piraten avond was een feest! :)

Druppel oorbellen

Het is grappig hoe dat gaat: de ene maand worden er vooral ringen besteld, de andere weer rune hangers en afgelopen maand waren de druppel oorbellen aan de beurt. Simpele gewrapte oorbellen van sterling zilver. Heerlijk om te maken, maar dat vind ik eigenlijk wel van alles wat ik maak.

 

De druppel oorbellen zijn simpel en chic en eigenlijk overal mee te combineren. Van casual tot officieel tot chic, deze oorbellen kunnen altijd. Ik heb zelf ook een setje en draag ze vrij vaak, juist omdat ze zo fijn nét een klein beetje elegantie toevoegen aan wat ik verder ook draag. En ik ben niet de enige, laatst kreeg ik op Etsy dit berichtje:

“Lauren, Thank you for these lovely handcrafted earrings. Simply elegant for everyday no matter what I am wearing. These are now my everyday earrings. I will be requesting another pair like these in the case of loss. I am hoping you can make these in gold too. I really can’t state enough how perfect these earrings are. Thank you. Thank you. Thank you!” 
(Uiteraard plaats ik hier NOOIT mails of berichtjes zonder toestemming, enkel publieke reacties)

druppel oorbellen in de maak

En naar aanleiding van dit hele enthousiaste berichtje (waar ik even een vreugdedansje bij doe elke keer dat ik het lees) zijn de druppel oorbellen nu ook verkrijgbaar in 14 karaat gold fill. Dat is 14 karaat goud met een messing kern. Dezelfde kwaliteit, maar een vriendelijker prijsje.

Je vindt ze in de webshop!

Welkom in de nieuwe Laurelinde studio!

“Of je nu een grote ruimte of een knus hoekje hebt om te werken aan je ambacht, roep het met trots uit tot je studio. Dit is de ruimte waar je creatief kunt zijn, kunt experimenteren, falen en slagen. Maak het van jou.”

Deze (vrij vertaalde) quote van Kate Ferrant Richbourg, uit ‘Simple Soldering: A Beginner’s Guide to Jewelry Making’ is me altijd bijgebleven. Want het is zo anders, of je in een hoekje een beetje zit te knutselen, of in je studio werkt aan je ambacht. Welnu, mijn studio is dus toevallig ook mijn huiskamer. En vandaag leid ik jullie graag eens rond!

laurienmaaktsieraden

Ik ben recent verhuisd. Heel recent, ik zit eigenlijk nog midden in de verhuizing, de meeste spullen zijn ondertussen over maar we zijn nog druk aan het schoonmaken en klussen. En vooral ook uitpakken. Ik had eigenlijk geen idee hoe ontzettend veel spullen ik had tot ik alles moest gaan uitzoeken en inpakken. En zelfs nu ik het weer uitpak is het toch nog meer dan ik dacht.

laurelindestudio1

Dit keer ben ik verhuisd met een hele leuke reden: ik ben gaan samenwonen! Mijn vriend en ik zijn nu zo’n anderhalf jaar samen, en geloof het of niet, maar aambeelden speelden een belangrijke rol bij onze kennismaking. Jeroen doet veel aan bronsgieten, met name historische methoden. Zijn huis staat niet alleen vol met aambeelden, maar ook veel bronzen bijlen, zwaarden en andere replica’s en beeldjes. Dus eigenlijk was het al wel een studio. :-) We vullen elkaar ook op creatief gebied leuk aan met kennis en vaardigheden en hebben regelmatig en knutselmiddag waarin we allebei mooie dingen maken.

laurelindestudio5

En een grappig detail: hoewel mijn spullen allemaal veel kleiner zijn, heb ik er nu zoveel van dat ze meer ruimte innemen. Aan drie planken in de kast heb ik nog zeker niet genoeg!

Mijn werkplek

Mijn werkplek

Ik blijf maar uitpakken...

Ik blijf maar uitpakken…

 

 

Na de stilte…

Het is hier een tijdje stil geweest. Eind juni schreef ik mijn vorige artikel en ondertussen is het alweer net november. Wat gaat de tijd snel!

Een van de redenen dat het hier stil was, is dat het in de winkel ineens een stuk drukker werd. Ik heb veel leuke en bijzondere bestellingen gekregen en ben dus veel bezig geweest met sieraden maken. Zo maakte ik een hoop bergkristal ringen, keltische spiraal ringen en flink wat triquetra hangers en rune hangers. Het is heerlijk om te merken dat mensen plezier hebben in het dragen van door mij gemaakte sieraden, en superleuk om te zien hoe er nu ook regelmatig iemand terug komt voor nog een bestelling. Omdat het zulke leuke kadootjes zijn. Of gewoon zomaar.

keltische sieraden en ringen gemaakt van zilverdraad en koperdraad

Ook heb ik mijn verzendmogelijkheden wat uitgebreid met leuke nieuwe craft doosjes en vulling, samen met een hoop leuke lintjes en schattig washi tape. Ik zal er eens foto’s van maken en misschien een leuk artikel hier op het blog, want ik hou ontzettend van inpakken! En uitpakken (vooral als het kralen zijn!), maar dat is weer een ander verhaal.

Ik loop zelfs iets achter met het uploaden van nieuwe sieraden naar de winkel. Maar dat komt allemaal wel. Mocht je toch nieuwsgierig zijn: facebook en instagram zijn met hun korte, snelle updates plekken waar ik veel vaker eraan toe kom om een update te plaatsen.

Het is helaas niet allemaal goed nieuws, want deze zomer was ik ook flink ziek. Ik heb zeker twee maanden met een naar virus in bed gelegen en het zag er een tijdje naar uit dat onze vakantie naar Cornwall niet door kon gaan. Uiteindelijk zijn we toch gegaan, en hoewel ik er vooral veel op bed heb gelegen, heb ik genoten van de mooie momenten en gezelligheid daar. Foto’s volgen nog.

cornwall coast near the poldark mines

Cornwall, vlakbij de Poldark mijnen

Nu loopt het herstel weer erg traag, ik blijf moe en dat zorgt er voor dat ik op een dag niet zo heel veel kan doen. Het gaat wel langzaam beter en ik ben op verschillende manieren hard bezig om mijn gezondheid te ondersteunen zodat het herstel stabiel blijft. Ik ben er dan ook erg trots op dat het maken en leveren van sieraden helemaal goed loopt, zelfs als het een tijdje wat minder is.

Omdat het met de winkel zo goed gaat, heeft het blog wat minder prioriteit. Ik heb nog zat leuke en interessante dingen te vertellen, dus er komen nog heel wat artikelen aan. Maar voorlopig zonder schema, wanneer het gaat. Wil je zeker weten dat je er geen mist, is het handig om ie via e-mail te abonneren, met de knop aan de zijkant. Ik zal ook op facebook laten weten wanneer er een nieuw artikel is, dus dat is ook een leuke plek om in contact te blijven.

En hallo en welkom aan alle nieuwe mensen! Leuk dat jullie je hebben aangemeld! En aan iedereen: dank jullie wel, voor jullie geduld, interesse en dat jullie er zijn. Hopelijk tot snel!

foto's van Laurelinde's instagram in juni

Zomerfoto’s van mijn Instagram