Sinann oorbellen, donker en licht

Sinann celtic earrings, white and copper

Het prachtige keltische triquetra symbool van de drievoudige knoop wordt in deze oorbellen benadrukt door het contrast tussen het warme koper en het zachte wit. Het zijn echte winteroorbellen die passen bij de rust en inkeer van deze periode. Al kunnen ze natuurlijk prima in alle seizoenen gedragen worden.

Sinann was een vrouw uit de keltische mythologie die de bron van kennis wilde bezoeken. Ze was echter niet voorbereid en tijdens haar afdaling in de bron, die ook letterlijk een waterbron was, verdronk ze en het water van de bron vloeide over. Door te sterven transformeerde Sinann in de godin van de rivier die wij nu kennen als de Shannon. Keltische mythes zijn over het algemeen niet zo zachtzinnig en ik moet bekennen dat dat een van de dingen is die ik erin waardeer. Na het verwerven van kennis kon Sinann nooit meer dezelfde zijn, maar ook de bron zelf veranderde door haar aanwezigheid. Beiden kwamen samen in de rivier, die het land voeding bracht en stroomde tot aan de zee. Prachtige symboliek en ik vermoed dat ik hier ooit nog wel bij terugkom.

Sinann celtic earrings, silver and black Keltische oorbellen Sinann, zwart en zilver

Deze oorbellen zijn gemaakt van glaskralen, koper of sterling zilver. De haakjes zijn bijpassend met de hand gemaakt en geschikt voor mensen met allergieën. Bij gevoeligheid voor koper kunt u contact opnemen, het is mogelijk er een ander hakje aan te zetten. Inclusief Haakje zijn de oorbellen ongeveer 4 centimeter.

De Sinann oorbellen zijn onderdeel van de reeks keltische sieraden.

Gepost in: