Basistechniek, Zelf wire wrappen
Reactie 1

Eindjes wire netjes wegwerken

En nu?

uitstekende wire eindjes

Misschien ken je dit punt in het wire wrappen, waarop je mooie sieraad er eerder uitziet als een warboel. Misschien vraag je je wel eens af, of een wire sieraad wel stevig is, of de eindjes niet kunnen blijven haken.

Het netjes wegwerken van eindjes is een must in het stevig bevestigen van onderdelen én voorkomt dat scherpe eindjes wire aan truien, sjaals of andere dingen blijven haken. Wire eindjes kunnen namelijk best scherp zijn.

Waar mogelijk stop ik de eindjes weg in een holte, zoals in een kraal of stukje weefwerk. Het is dan belangrijk dat er ook geen stukje meer uitsteekt aan de andere kant. Helaas kan dit bij mijn sieraden zelden. Als alternatief gebruik ik de volgende simpele stappen.

wire sieraad met de eindjes gewrapt en gekniptKnip de eindjes kort af. Om goed te kunnen knippen draai ik de wrap weer iets van het frame af. Ik zet ze bij voorkeur vast aan de achterkant. Ik knip ‘flush’, dat wil zeggen recht zodat ik zo kort mogelijk kan knippen. Lange eindjes blijven uitsteken.

wire vastzetten met een tang

Met een tang pak je het eindje vast, en ‘plet’ je als het ware het eindje tegen het frame. Het handigste is om je tang in de richting van het eindje iets mee te draaien zodat het echt stevig tegen het frame aankomt. Door het pletten wordt het eindje iets langer, vandaar dat je ze erg kort moet afknippen. Let op dat je niet de voorkant teveel bewerkt met je tang, als je te hard drukt kan het voorkomen dat je je wire doorsnijdt.

triskel hanger met weggewerkte eindjes

Als je goed kijkt zie je op deze foto hoe de eindjes iets vlakker liggen dan de wraps. Hierdoor zijn ze steviger om het frame gewikkeld waardoor de wraps niet meer gaan schuiven. Bovendien kan het eindje zo niet meer blijven haken aan stof. Voel altijd even na met je vinger door er van verschillende kanten over te strijken. Voel je iets prikken, dan is je eindje nog niet plat genoeg.
Soms gaat je wrap wat uit model, breng die waar nodig weer terug in model en controleer of je eindjes dan nog steeds goed zitten.

Met wat oefening gaat dit steeds makkelijker!

triskel hanger Lied van Lir

En hier is de hanger aan de voorkant!

Ik hoop dat deze tips behulpzaam zijn, mocht je nog vragen hebben dan kun je die uiteraard hier stellen of even mailen.

1 reactie

  1. Rik van der Lande zegt

    Ik kan je, als je wilt, nog wel wat truukjes en vaardigheden laten zien ook 😊🌻. Met name weefpatronen, settingen en het goed afhechten en wegwerken van weefdraad. Je maakt leuke dingen en ik hoop op een reactie. Groeten, Rik van der Lande.

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s