Nieuwtjes, Persoonlijk
Reacties 2

Herfstschoonmaak op internet

Ook zo’n zin om de boel aan kant te krijgen? Herfst heeft net als de lente zo’n typische schoonmaaktijd. Ik krijg altijd ineens de kriebels van alle rotzooi. Die me weken ervoor niet stoorde. Eigenlijk wel handig, want voor je het weet zitten we met zijn allen weer een hele tijd binnen tijdens de donkere dagen. Ik ga er dan ook gewoon in mee.

werkplek van Laurelinde Sieraden

Een opgeruimde tafel.

Herfst is ook het seizoen van loslaten, en dat maakt het best een lastige tijd. Het jaar is ruim over de helft, het einde komt in zicht en ineens ga je zien dat jouw mooie plannen niet meer allemaal in die paar maanden te proppen zijn. Je kunt het uiteraard toch proberen, maar mij levert dat vooral een hoop stress en zorgen op. En in januari kun je me opvegen.

Sinds een paar jaar leef ik veel bewuster in het ritme van de seizoenen. Wat betekent dat ik het begin van de herfst niet alleen toegeef aan mijn schoonmaakwoede, maar ook eens onder de loep neem waar ik nu ben. Terugga naar mijn plannen, dromen en wensen voor dit jaar (goede voornemens doe ik niet aan ). Ik bekijk hoever ik ben en hoever ik nog kan komen. Vervolgens bekijk ik wat me hierin verder helpt en wat me vooral tijd kost of zelfs tegenwerkt.

Dat is elk jaar opnieuw best even confronterend, want sommige plannen blijken gewoon niet meer haalbaar. Zo gaat het me dit jaar niet meer lukken om voldoende sieraden te maken om -behalve de winkelvoorraad en bestellingen- voldoende te hebben met een boetiek samen te kunnen werken. Ook red ik het niet meer om online twee winkels bij te houden. Maar ik heb een geheim ontdekt.

herfst 2015

Wanneer ik iets loslaat doet dat even verdriet. Snel daarna ontstaat er meer ruimte, meer energie en meer rust voor datgene wat overblijft. Elke keer dat ik iets loslaat dat niet (meer) bij me past, creëer ik meer ruimte voor datgene wat wel past, wat me wel ondersteunt een volgende stap te maken. En door de confrontatie aan te gaan kan ik daarna veel meer gaan genieten van alle mooie dingen van de herfst, en alle mooie plannen die overblijven. Het is een beetje als snoeien, wat overblijft groeit beter.

Dit jaar ruim ik met name op op internet. Ik moet helaas mijn winkeltje op Yealie loslaten, het lukt me gewoon niet om het goed vorm te geven en bij te houden. Liever focus ik me extra op de winkel op Etsy om ervoor te zorgen dat die er goed uitziet, goed gevuld is en goed loopt, dan dat ik met twee winkels altijd een beetje achterloop.
Ook een aantal social media kanalen ga ik loslaten: Google+, Tumblr en op termijn ook Twitter.
Ik ben alle facebook groepen en fora nog eens goed aan het bekijken en ook daar ga ik mijn lidmaatschap van een aantal opzeggen. Zodat ik in de groepen die overblijven handige info kan vinden en delen en leuke contacten kan leggen. En mijn hele email heb ik opgeschoond, heerlijk!

opruimen in cyberspace.... helemaal zo makkelijk niet ;)

opruimen in cyberspace…. helemaal zo makkelijk niet ;)

Waar ga ik van genieten?
Deze website uiteraard, al ben ik ook hier flink aan het opruimen. Met een hele make over een ruime maand terug, het checken van alle links en het loslaten van oude artikelen die niet meer relevant zijn komt er ook weer meer ruimte voor leuke nieuwe items. Dit blog is nu echt een plek om bijzondere achtergrond verhalen te delen, om informatie neer te zetten die wat meer ruimte neemt. Op Facebook en Instagram komt daardoor juist ruimte om de kleine tussendoor nieuwtjes en foto’s te delen. Pinterest blijft een fijne plek om informatie op te slaan, met nu een extra bord waar langzaam alle Laurelinde artikelen te vinden zijn.

Ik ben druk bezig met mijn Etsy winkel, waar ik langzaam nieuwe producten aan toevoeg en ook achter de schermen heel wat aanpassingen maak. Ik ben deze week begonnen met het creatieve traject bij The Creative Study. Het voelt erg goed om hiermee opnieuw te duiken in wat me drijft om sieraden te maken en creatief bezig te zijn en dit een extra boost te geven. En laten we niet vergeten: ik ga ontzettend genieten van het maken van mooie en bijzondere nieuwe sieraden!

tree of life en een wirewrapped sierlijke pauw

2 reacties

  1. Capricus zegt

    Soms kan een beetje opruimen en ruimte maken best wel een prettig resultaat hebben :)
    Succes daarmee en dat het je de gewenste ruimte en rust geeft :)

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s