Basistechniek, Community, Leveranciers en winkels, Zelf wire wrappen
Reacties 2

Website met tutorials: Beaducation

De allerallerbeste tutorials voor wire wrapping basistechnieken vind je bij Beaducation. Ze hebben een selectie filmpjes opgenomen, ook over andere sieraden technieken met metaal, die zo goed zijn, zo compleet, dat ik zonder twijfel kan zeggen dat dit alle tutorials zijn die je nodig hebt om goed te starten. Ik zet ze altijd onder mijn basistechniek artikelen en kijk ze zelf regelmatig.

Armband "Kreta", handgemaakt van koper

Het maken van spiralen is een fijne en veelzijdige basistechniek in wire working

Beaducation is een Amerikaanse website zich vooral richt op het maken van sieraden met metaal. Ze verkopen gereedschappen en materialen, maar geven ook veel advies en mooie voorbeelden via hun DIY, hun filmpjes en blog. Ze hebben met name een bijzonder uitgebreide slaglettercollectie. Maar ook van wire working hebben ze zeker verstand. Let op, mocht je hier iets willen bestellen moet je wel rekening houden met extra kosten rond verzending en douane. Meer daarover schrijf ik een ander keertje, maar dit is de reden dat ik voorlopig alleen binnen Europa bestel.

bright purple earrings, wrapped with Artistic Wire

Heel regelmatige oogjes zijn ook belangrijk voor mooie sieraden

De oprichters van de site zijn Lisa Niven Kelly en haar man Paul Kelly. Lisa ken ik onder andere van artikelen en tutorials in Beads and Buttons en Step by Step Wire, twee Amerikaanse sieraden magazines. Daar komt ze tutorials met simpele maar supermooie ontwerpen. Dit zet ze door op de Beaducation website, waar ook anderen meewerken aan goede filmpjes. Deze filmpjes zijn van goede kwaliteit, goed te verstaan, de details zijn goed zichtbaar. Aan het begin zie je de materialen en gereedschappen die je nodig hebt, de hele opbouw is overzichtelijk. Ook worden er bij de basistechnieken wat variaties gegeven waardoor je makkelijk zelf aan de slag kan. Maar bovenal weten de instructeurs heel, heel goed wat ze doen. Waardoor ik hier de beste tips krijg, die kleine details die niet alleen zorgen dat mijn werk netjes is, maar ook dat ik begrijp waarom sommige dingen zo werken. En hoe fouten te herstellen.

wrapped briolettes and daggerbeads

De beste manier om briolettes te wrappen leerde ik van Beaducation

Nu ik langzaam meer wil leren over metaal is opnieuw Beaducation een fijne startsite, met even fijne informatie over verschillende gereedschappen (zoals voor polijsten en oxideren) als over wire. Alle basisfilmpjes zijn gratis te kijken op de site, voor de meeste van de sieraden tutorials moet je wel betalen.

Dus ik zou zeggen: als je alle basisbenodigdheden hebt (zo niet vind je winkels bij handige links), klik door naar Beaducation en begin met het maken van mooie sieraden! Veel plezier!

2 reacties

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s