Community, Creatief proces
Een reactie plaatsen

Verzamel inspiratie, tutorials en meer op Pinterest

Gebeurt het je wel eens, dat je net die éne tutorial terug wil vinden, of net dat éne filmpje nog eens wil zien en je totaal geen idee meer hebt waar je dat hebt gevonden? Het internet staat vol met handige informatie. Tutorials, how-to’s, artikelen, inspirerende filmpjes, quotes, je kan er zo maar een hele tijd mee bezig zijn. Je kunt bepaalde sites bookmarken om ze weer terug te vinden, maar er is ook een heel handig en leuk online programma: Pinterest.

Pinterest is opgezet als een soort prikbord, zodra je je aanmeldt heb je de mogelijkheid om een of meerdere prikborden aan te maken. Op die borden prik je plaatjes met een link naar waar het plaatje vandaan komt. Het is handig om elk bord een bepaald thema te geven, zo kun je je recepten bij elkaar pinnen op een kookbord, je sieraden op een sieradenbord en je leuke knutselideetjes op een DIY bord. Zo kun je in één oogopslag per categorie zien wat je ook alweer allemaal bewaard hebt, wat het terugzoeken veel makkelijker maakt.

pinterest borden van Laurelinde

Deel van de Laurelinde pinterest pagina als voorbeeld

Maar wat Pinterest extra handig maakt, is dat je ook de borden van andere pinners kunt volgen. Zie ik iemand anders die handige sieraden tutorials op een bord heeft staan, kan ik dat bord volgen. Alle volgende pins komen vervolgens in mijn ‘feed’ terecht. Ik kan ze bekijken, ik kan de website bezoeken waar ze naartoe leiden, en ik kan de pins ook toevoegen op mijn eigen bord. Door mensen met dezelfde interesses te volgen hoef je dus veel minder het internet af te struinen, maar krijg je een hoop ideetjes en informatie vanzelf aangereikt.

Het is echt ontzettend leuk om regelmatig eens te kijken wat er voor moois langskomt. En heel handig, om alle bruikbare informatie op te slaan voor later. Bovendien vind ik het super dat bijvoorbeeld mijn verzameling van prachtige wire sieraden ook door anderen bekeken kan worden en dat de artiesten die ik zo bewonder daarmee door nieuwe mensen ontdekt kunnen worden.

pinterestelven

Mijn allereerste prikbord ging over alle leuke dingen die ik weer ging doen wanneer ik herstelde. Ik zat in het staartje van een flinke terugval, die helaas zo af en toe voorkomt bij ME/CVS. De behandeling die ik volg is af en toe zwaar en dan lijkt het allemaal behoorlijk uitzichtloos. Dus bedacht ik kleine stapjes, kleine dingen die ik weer zou kunnen doen om de motivatie om toch door te zetten terug te vinden. Bijvoorbeeld eens naar een verjaardag, of een ijsje eten. Bij een vriendin kwam ik zulke mooie sieraden tegen, dat ik die erbij zette. Wanneer het ietsje beter zou gaan, zou ik dat oppakken. Mijn tweede bord ging over de leuke dingen die ik al kon, en elke keer kon ik daar iets leuks erbij zetten.

Zo langzamerhand vulden beide borden zich, en na een tijdje viel het me op dat er wel erg veel sieraden op voorkwamen…. Nu, ruim twee jaar later heb ik een apart bord voor de sieraden die me inspireren, vijf borden voor gratis sieraden tutorials (waarvan drie over wire wrapping), een bord voor sieraden tips en natuurlijk mijn eigen sieraden. Maar behalve dat verzamel ik ook activiteiten met kinderen voor mijn werk, mooie bomen, bloemen, tijgers als inspiratie, en combineer ik plaatjes die passen bij elven, dwergen, vampieren en prinsessen. Als ik dan iets in die sfeer wil maken kijk ik even mijn bord door, ik bezoek wat van de pagina’s en zo heb ik altijd ideeën zat. En wanneer ik een handig blog schrijf over bijvoorbeeld sieraden bewaren of oorhaakjes maken, kijk ik snel mijn borden door voor extra links en tips, die ik dan hier ook weer neerzet.

Handige tips en tutorials op Pinterest

Handige tips en tutorials op Pinterest

Het is overigens wel belangrijk om te weten dat je niet alles zomaar na mag maken. Een tutorial mag je altijd voor eigen gebruik volgen, maar het beste kijk je even op de website zelf of er aanvullende voorwaarden aan zitten, zeker wanneer je je sieraden zou willen verkopen.

Zit jij al op Pinterest? Laat je link dan in een reactie hieronder achter, ik vind het erg leuk om ook bij jou eens een kijkje te komen nemen!

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s