Basistechniek, Ring, Sieraad
Een reactie plaatsen

Mijn nieuwe verslaving: ringen maken!

Ik heb sinds kort een ringstok en ringmaat, en dat betekent uiteraard dat er ringen gemaakt moeten worden! Het grote voordeel aan ringen is dat de basisvarianten snel gemaakt zijn en er superleuk uitzien. Daarbij heb ik maar twee oren en wel tien vingers! Wat betekent dat het ook nog eens leuk combineren is.

simpele basisring met glaskraalBovenstaande ring was mijn allereerste poging. Ik kwam de tutorial tegen van Kica Bijoux (link naar de tutorial staat onderaan) en het zag er zo makkelijk uit dat direct mijn wire pakte. De kraal is een heel lichtroze glaskraal, helaas valt de kleur niet alleen weg op de foto, maar ook tegen mijn hand.  De wraps zijn zoals je ziet ook nog niet helemaal netjes, dus ik besloot gewoon opnieuw te proberen!

basisring met gele kraal

Ik heb vaak de neiging om een nieuwe techniek te proberen en dan direct door te gaan naar het volgende. Maar het leek me nu juist eens leuk om direct een aantal variaties te maken en te kunnen laten zien.

basis ring oranje drie kralen

oranje basisring

Zo kun je ook meerdere kleine kralen met dezelfde techniek gebruiken, en bijvoorbeeld de eindjes netjes afwerken met een kleine spiraal. Ik ben ook al met wat andere ringen bezig, wie me volgt op Twitter heeft er waarschijnlijk al een aantal voorbij zien komen. Bovendien zijn ringen als categorie toegevoegd aan de Galerij, ik ben vaak wat sneller met het uploaden van nieuwe creaties daar dan in het schrijven van een nieuw artikel. Dus wie nieuwsgierig is kan alvast een kijkje nemen!

Extra tip: deze ring wordt nog wat krapper tijdens het wrappen van de kraal, het is handig om hem tussendoor af en toe te passen.

Simpele basisring door Kasia van Kica Bijoux (engelstalig)
Simpele basisring variatie door Kreativ Vagyok (andere taal)

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s