Laurelinde designs, Oorbel, Sieraad
Reactie 1

Bohemian chandelier oorbellen

Felle kleuren en kleine, los hangende kraaltjes. Echt iets voor de zomer! Sommige hobby winkels verkopen ‘chandelier’ oorbel-onderdelen, vaak een vorm met veel lusjes waar je kralen, losse kettinkjes of iets anders moois aan kan bevestigen. Zou ik dat dan met wire ook zelf kunnen maken, vroeg ik me af…

roze bohemian chandelier oorbellen

Zoals je ziet is dat gelukt! Ik vond de wat hoekige vorm leuk passen bij de konische, fel roze kraaltjes (4 mm) die met een dubbele wrap zijn bevestigd aan het frame. De bovenkant heb ik omwikkeld met 26 gauge als afwerking, de oorhaakjes zijn er met de hand van koper bijgemaakt. Uiteraard zijn ook hier weer eindeloze variaties mogelijk, zo kun je lusjes aan ronde creool oorringen maken of kiezen voor een hele andere vorm. Je kunt variëren met de plek van de lusjes, de maat van de oorbellen, de kleur van het wire en uiteraard ook kiezen voor andere kralen, andere kleuren, combinaties, meerdere kralen.

Het maken van identieke lusjes (een rij lusjes in dezelfde grootte) is extra makkelijk met een wig-jig of een speciale tang. Maar ook heel goed te doen door je rondbektang te markeren! De techniek is goed vergelijkbaar met het maken van gewrapte lusjes. Kort gezegd: je begint het lusje te buigen (in het midden van je wire in plaats van aan het einde), halverwege het lusje draai je je rondbektang mee, zodat je een ander stukje vastpakt. Dit voorkomt dat het stukje draad dat je vastpakt recht blijft en maakt je lusje mooi rond. Zie voor meer tips de tutorial op de website van JewelryLessons!

How to do a series of identical loops door Caronea van Caroline R. Jewelry (Engelstalig)

En nu eens kijken wat voor mooie hanger ik hierbij zou kunnen maken…

1 reactie

Vragen? Opmerkingen? Ik lees ze graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s